Campus Cleve
VR02AUG

Zomeravondconcerten Campus Cleve

De finaleklapper van de internationale muziekzomer “Campus Cleve”: het Euregio Concerten Rijn-Waal Studentenfestival!

Jonge talentvolle pianisten hebben een reeks masterclasses achter de rug en sluiten af met deze pianoconcerten op verschillende locaties in de Euregio. De Weijer is er daar trots één van, met maar liefst zes concerten. 

​Inmiddels kunnen we uit ervaring zeggen: ze zijn ‘ontroerend en steengoed’.  

Vanavond! Sara Pavlović. Ze is geboren in 1996 in Belgrado, Servië, wilde op 6-jarige leeftijd graag piano leren spelen. Haar muzikale opleiding startte op de basisschool en werd verder gezet op  het MuziekgymnasiumJosip Slavenski in Belgrado. Daar behaalde ze haar diploma en kreeg als laureate met het beste diplomaconcert de prijs van de Ivan Petković Stichting. Tijdens deze periode was Sara zeer succesvol bij talrijke pianoconcoursen en Servië, o.a. de Internationale Wedstrijd voor jonge Pianisten Mihailo Vukdragović, de internationale wedstrijden DavorinenDrVojislavVučkovićwaar ze telkens onder de 3 eersten geclasseerd werd. Ze speelde zowel als soliste als in kamermuziekverband in concertzalen in heel Servië. Kamermuziek is trouwens zeer belangrijk voor haar, ze speelde mee in meerdere pianotrio’s en lied duo’s. 

Sinds 2015 studeert ze bachelor piano aan de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf in de klas van Prof. Paolo Giacometti. Sara wordt ondersteunt met beurzen van de DAAD stichting, het Richard-Wagner-Verband Düsseldorf  en deYehudi Menuhin Stiftung LiveMusicNow.

REPERTOIRE

J. S. Bach:               Prelude en Fuga in f klein, BWV 857
J. Haydn:                Andante mit Variationen in f klein, Hob. XVII/6
C. Debussy:            Préludes: Livre II: nr. 5, Bruyeres,  Livre I: nr. 7, Ce qu'a vu le vent d'ouest
C. Franck:               Prélude, Aria et Final, op. 23

Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.

Tickets kopen
Datum Vrijdag 02 augustus 2019
Aanvang voorstelling 20:15