Klassiek  Meiconcert
ZO05MEI

Cultuur & Cappuccino Klassiek Meiconcert

Iedere eerste zondag van de maand staat er een klassiek ochtendconcert van absoluut topniveau op ons programma. De musici voor deze reeks worden zorgvuldig geselecteerd door Prof. Boguslaw Jan Strobel, verbonden als docent aan het conservatorium van Kleve. Aanstaande zondag (5 mei) wordt het concert verzorgd door de Spaanse gitarist Airam de Vera Ramos.

De Vera is geboren in 1992 in Las Palmas. Op 4-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste muzieklessen op de klarinet. Op 10-jarige leeftijd schakelde hij over naar de gitaar  en volgde les aan de muziekschool van La Aldea. Enkele jaren later werd hij aangenomen op het Muziekconservatorium van de Canarische Eilanden. 

Tijdens deze periode start ook zijn carrière op verschillende podia met team projecten zoals hedendaagse opera’s; solo recitals in Spanje met werken van o.a. A. Barrios, J.S. Bach en G. Regondi, kamermuziek concerten met werken van A. Piazzolla, en F. Schubert en wereldcreaties van werken speciaal voor hem gecomponeerd door de Canarian Composers’ Cooperative (ProMusCan), waarvan hij tevens als actief lid is en aldus zijn compositorisch talent kan loslaten. Hij maakte indruk op publiek en critici door de eenmalig mooie toon die hij op zijn instrument weet te produceren.

De Vera’s eigen werk focust op stukken voor solo gitaar en kamermuziek, waarvan de rechten al gekocht werden voor documentaires en kortfims. Onder de leiding van José María Ramírez sloot hij zijn Bachelor studies Cum Laude af in 2016, waarbij hij een beurs van de Maphre Foundation verwierf om zijn studie in het buitenland verder te zetten.

Hij nam ook deel aan meerdere concoursen doorheen Europa, zoals de International Guitar Competition of Fuerteventura (1ste prijs), XIX Cáceres Guitar Competition (finalist), XIX Finca del Condado Guitar Competition (3de prijs en publieksprijs) en het Gevelsberg Gitarre Festival.

Het concert begint om 11 uur en is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt warm gewaardeerd en komt direct ten goede aan de muzikant. 

PROGRAMMA  


J.C. Kellner                     Fantasia in D groot 
 
A. Barrios Mangoré       Wals nr. 3
 
A.J. Martínez Palacios  Sonata para guitarra
                                        1ª Allegro moderato
                                        2º Minuetto
                                        3º Pavana triste
                                        4º Final

- pauze -


L. Brouwer                     Danza de los ancestro
 
H. Villalobos                   Etude nr. 7
 
F. Tárrega                       Gran Jota de Concierto
 
G. Regondi                     Introduction et Capriccio op. 8. 
 

Vrij entree
Datum Zondag 05 mei 2019
Prijs Vrij entree
Aanvang voorstelling 11:00