The Party
DO09MEI

Filmhuis The Party

The Party is een zwarte Britse komedie, vol scherpe dialogen. De nieuwe film van Sally Potter (Orlando) spat van het scherm met briljante rollen van Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Patricia Clarkson, Cherry Jones, Cillian Murphy, Bruno Ganz en Emily Mortimer. Een zowel wrang als hilarisch portret van een groep vrienden die hun zekerheden in duigen zien vallen.

Janet heeft net een belangrijke functie gekregen in de Britse politiek. Dit is het kroonstuk van haar carrière en dat moet gevierd worden. Terwijl de vrienden arriveren krijgt het feestje een dramatische wending als Bill, de man van Janet, een schokkende mededeling doet. Het blijkt niet zijn enige geheim te zijn en de andere gasten worden meegesleurd in de opeenstapeling van onthullingen en confrontaties. Liefde, vriendschap en politieke idealen komen op losse schroeven te staan. Alle illusies die de vrienden over elkaar en zichzelf hebben gaan in rook op, samen met de canapés.

The Party werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Berlijn.

“The Party bewijst hoe weinig er nodig is voor een scherpe komedie: een passende locatie, geweldige acteurs en een goed script.”
NRC​ ★★★★

"Filmfeestjes ontsporen vaker, maar zelden zo bijtend intelligent. Met vilein genoegen ontmaskert Sally Potter haar beschaafde maar o zo hypocriete personages."
De Volkskrant ★★★★ 

“Snerpend zwart-witte overspelsatire”
De Filmkrant ★★★★

"The Party is zo'n fijne kleine film. Ogenschijnlijk simpel, maar in die eenvoud schuilt haar kracht"
De Filmrecensent ★★★★

Tickets kopen
Datum Donderdag 09 mei 2019
Prijs (regulier) € 9,50
Aanvang voorstelling 20:15