The Square
DO11APR

Filmhuis The Square

Een modern museum komt met een bijzondere tentoonstelling: een kleine, vierkante ruimte waar iedereen gelijk is en anderen verplicht zijn om je te helpen.

Om publiek naar het museum te trekken, wordt een PR-bureau ingehuurd. De onorthodoxe campagne die ze bedenken, gaat niet alleen snel viral maar loopt ook snel uit de hand. Het duurt niet lang voordat er publieke opschudding ontstaat die meer teweegbrengt dan iemand ooit had kunnen verwachten.

Christian (Claes Bang), de gerespecteerde curator van het museum, kampt inmiddels met een existentiële crisis en zijn leven lijkt steeds verder te ontsporen. Kunstenaar Julian Gijoni wordt vertolkt door de tweevoudig Golden Globe genomineerde Dominic West.

Regisseur Ruben Östlund mocht voor The Square de Gouden Palm voor Beste Film in ontvangst nemen tijdens het Cannes Filmfestival en the Square was de Zweedse inzending voor de beste Oscar voor buitenlandse film 2017.

“The Square is een geestige en vaak hoogst ongemakkelijke satire, maar ook een lust voor het oog, met fraai camerawerk en uitstekende acteurs”
“een fenomenaal, bloedspannend kunststukje van Östlund". 
De Volkskrant ★★★★

“een brede, onevenwichtige maar fascinerende satire die om zich heen schiet en soms mist… grappig, spannend en stimulerend.”
NRC ★★★★

“In de eerste plaats is The Square te bekijken als een heerlijke filering van het elitaire, artistieke milieu”.
De Telegraaf ★★★★★

“Östlund fileert vakkundig wat er mis is – in de kunstwereld, in de westerse maatschappij – en legt dat koelbloedig bloot.”
Het Parool ★★★★

“En zo richt Östlund in bijna tweeënhalf uur een duizelingwekkend bouwwerk op, een spiksplinternieuwe satire met oeroude inhoud: wederzijds begrip en vertrouwen vormen de bouwstenen van onze samenleving. Pijnlijk hoogtepunt is de performance van de Amerikaanse acteur Terry Notary”
Trouw ★★★★

“In de film zitten wel enkele onvergetelijke scènes, zoals een diner dat helemaal ontspoort”.
Algemeen Dagblad ★★★★

Tickets kopen
Datum Donderdag 11 april 2019
Prijs (regulier) € 9,50
Aanvang voorstelling 20:15