The Children Act
DO14MEI

Filmhuis The Children Act

Het Filmhuis gaat weer van start én het is mogelijk om een heus abonnement te nemen: wanneer je voor alle 12 films gaat krijg je er maar liefst 2 gratis!

Het filmabonnement is verkrijgbaar aan de receptie vanaf 11 juni, maar via de website kan het natuurlijk ook (graag zelfs). De korting wordt online meteen verrekend wanneer je alle twaalf films afneemt. Je kunt het abonnement verkrijgen tot aan de eerste film, op 12 september 2019. 

THE CHILDREN ACT

Waarin rechter Fiona Maye (Emma Thompson) moet beslissen over het leven van een 17-jarige Jehovah’s getuige met leukemie. The Children Act van regisseur Richard Eyre (Notes on a Scandal) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (Atonement), die tevens het scenario schreef voor de film.

Fiona Maye is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt.

"Emma Thompson laat weer eens zien dat ze tot de besten behoort [...]"
"McEwan maakt de morele dilemma’s volledig helder en invoelbaar [...]"
"Thompson zet een afgewogen, intelligente rol neer, subtiel en verpletterend tegelijk"

De Volkskrant ★★★★

"Emma Thompson lijkt in de wieg gelegd voor de gelaagde rol van rechter Maye [...] jong talent Fionn Whitehead geeft Emma Thompson uitstekend tegenspel"
De Telegraaf ★★★

"Intrigerend drama [...] THE CHILDREN ACT geeft via Thompsons fijne hoofdrol een mooi inkijkje in Engelse rechtspraak"
Trouw ★★★

Tickets kopen
Datum Donderdag 14 mei 2020
Prijs (regulier) € 9,50
Aanvang voorstelling 20:15