Collective
ZO15MRT

So Docu! Collective

Jawél: de vierde editie van het So Docu! festival is een feit. We draaien wederom drie bijzonder interessante en kwalitatief hoogstaande documentaires, zorgvuldig geselecteerd door onze filmhuiscommissie en ingeleid door professioneel filmliefhebber Ruud Vos. 
Het is mogelijk om een los ticket te kopen voor de films, maar eigenlijk is het natuurlijk de bedoeling dat je je volledig onderdompelt in deze drie prachtige documentaires! Speciaal daarvoor is er een dagarrangement inclusief lunch en borrel samengesteld, HIER kun je een dagticket voor kopen. 

So Docu! wordt mogelijk gemaakt door ons Filmhuis, Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer en Biblioplus. 

Programma:
10:30 The Cave (selectie van SOB)
12:30 Lunchpauze 
13:30 Collective 
15:30 Plaspauze
15:45 The Eagle Huntress
17:45 Piet’s borreluurtje 

Een volledig arrangement bestaat uit tickets voor deze drie topdocumentaires, een heerlijke lunch inclusief koffie en thee en na afloop een borrelplank met drankje tijdens Piet’s borreluurtje voor de totaalprijs van €34,50. Natuurlijk is het ook mogelijk om de documentaires los te bezoeken, een kaartje is dan €7,50. 

COLLECTIVE
Alexander Nanau 
(109 min) 

Na de lunch wordt Collective vertoond, een van de mustsees van IDFA 2019. Deze documentaire gaat over de nasleep van de grote brand die op 30 oktober 2015 uitbrak in nachtclub Colectiv in Boekarest. Het werd een van de grootste rampen uit de recente Roemeense geschiedenis, met aanvankelijk 27 doden en 180 gewonden. Binnen enkele dagen braken felle protesten uit, die leidden tot het aftreden van de sociaaldemocratische regering. Regisseur Alexander Nanau volgt een aantal hoofdrolspelers vanaf het moment waarop bekend wordt dat 37 van de gewonden zijn gestorven aan bacteriële infecties in lokale ziekenhuizen (o.a. vanwege het gebruik van verdunde desinfectants). 
Nanau schuwt sensatie en houdt zich afzijdig van al te grote emoties die het verhaal omringen, maar hij toont nauwgezet en op indringende wijze het gezicht van de corruptie die zijn land aantast.

Ook voor deze So Docu! Hebben we professioneel filmliefhebber Ruud Vos bereid gevonden om de documentaires in te leiden. Ruud is ‘een wandelende filmdatabase’. Voor de lokale tv in Nijmegen presenteerde hij twee jaar lang het bioscoopprogramma Cinimma en hij host inmiddels ook een podcast over film: Duimpjeworstelen. Geregeld leidt Ruud films in bij Arthouse LUX Nijmegen of is hij gespreksleider bij een speciale voorstelling. Vandaag dus bij ons! We zijn er blij om. 

BiblioPlus zet zich in voor extra verdieping bij het documentaireprogramma, het zal je dan ook niet verbazen dat de inleidingen van Ruud Vos je speciaal door hen worden aangeboden. 

Tickets kopen
Datum Zondag 15 maart 2020
Prijs (regulier) € 7,50
Aanvang voorstelling 13:30