The Eagle Huntress
ZO15MRT

So Docu! The Eagle Huntress

Jawél: de vierde editie van het So Docu! festival is een feit. We draaien wederom drie bijzonder interessante en kwalitatief hoogstaande documentaires, zorgvuldig geselecteerd door onze filmhuiscommissie en ingeleid door professioneel filmliefhebber Ruud Vos. 
Het is mogelijk om een los ticket te kopen voor de films, maar eigenlijk is het natuurlijk de bedoeling dat je je volledig onderdompelt in deze drie prachtige documentaires! Speciaal daarvoor is er een dagarrangement inclusief lunch en borrel samengesteld, HIER kun je een dagticket voor kopen. 

So Docu! wordt mogelijk gemaakt door ons Filmhuis, Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer en Biblioplus. 

Programma:
10:30 The Cave (selectie van SOB)
12:30 Lunchpauze 
13:30 Collective 
15:30 Plaspauze
15:45 The Eagle Huntress
17:45 Piet’s borreluurtje 

Een volledig arrangement bestaat uit tickets voor deze drie topdocumentaires, een heerlijke lunch inclusief koffie en thee en na afloop een borrelplank met drankje tijdens Piet’s borreluurtje voor de totaalprijs van €34,50. Natuurlijk is het ook mogelijk om de documentaires los te bezoeken, een kaartje is dan €7,50. 

THE EAGLE HUNTRESS
Otto Bell 
(101 min)

De laatste film die er wordt gedraaid is The Eagle Huntress. Deze documentaire is gesitueerd in het adembenemend mooie Mongolië en de cinematografie is van een bewonderingswaardig hoog niveau. Deze film moet je op groot scherm zien! 

In deze documentaire zien we hoe een traditie die al eeuwen van vader op zoon wordt overgebracht, voor het eerst door een meisje wordt opgepakt: Aisholpan besluit op dertienjarige leeftijd samen met haar vader om een arend te adopteren en er een echte vossenjager van te maken. Behalve een spannend verhaal, geschoten op de indrukwekkende, weidse steppe van Mongolië, is dit een modern sprookje over doorzettingsvermogen, lef en de invloed van ingesleten tradities. You can do anything, zingt de Australische singer-songwriter Sia in een speciaal voor de film geschreven nummer.

Ook voor deze So Docu! Hebben we professioneel filmliefhebber Ruud Vos bereid gevonden om de documentaires in te leiden. Ruud is ‘een wandelende filmdatabase’. Voor de lokale tv in Nijmegen presenteerde hij twee jaar lang het bioscoopprogramma Cinimma en hij host inmiddels ook een podcast over film: Duimpjeworstelen. Geregeld leidt Ruud films in bij Arthouse LUX Nijmegen of is hij gespreksleider bij een speciale voorstelling. Vandaag dus bij ons! We zijn er blij om. 

BiblioPlus zet zich in voor extra verdieping bij het documentaireprogramma, het zal je dan ook niet verbazen dat de inleidingen van Ruud Vos je speciaal door hen worden aangeboden. 

Tickets kopen
Datum Zondag 15 maart 2020
Prijs (regulier) € 7,50
Aanvang voorstelling 15:45