Concert
VR22FEB

Lavinia Meijer Concert

Harpiste Lavinia Meijer geeft concerten van Carré tot Zuid-Korea en van de Berliner Philharmonie tot Carnegie Hall. Ze is zonder twijfel een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd. Als vermaard artiest, met een wereldwijd bereik, won ze talrijke prijzen (waaronder een Edison in 2012), maakte ze verschillende albums die de gouden status kregen en een platinum album (Metamorphosis / The Hours met stukken van de Amerikaanse componist Philip Glass).

Ze verweeft in deze voorstelling haar persoonlijke verhalen met muziek vanaf de jaren 70, waarin ze ook werkte met grootheden als Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson. Door haar interesse in de veranderingen binnen de kunst, koppelt ze verschillende kunstvormen aan elkaar en verbindt ze haar muziek met beeldende kunst, schrijvende kunst, spoken word, film, animaties en nieuwe elektronische experimenten.

Ze speelt niet alleen klassiek solorepertoire, maar ook hedendaagse muziek en verlegt daarmee constant de grenzen van de harp als solo-instrument.

 

 

Tickets kopen
Datum Vrijdag 22 februari 2019
Prijs (regulier) € 19,50
Aanvang voorstelling 20:15