Heartbound
ZO24FEB

So Docu! Heartbound

Tickets voor al deze topdocumentaires én lunch & borrel? Dus alles erop en eraan? Klik HIER
Wegens succes herhaald: So Docu! In samenwerking met ons Filmhuis presenteren wij vol trots een selectie van de beste internationale documentaires op één dag. 

Programma:
11:00 Kabul, City in the Wind (selectie van SOB)
12:30 Lunchpauze 
13:30 Het wonder van Le Petit Prince
15:15 Plaspauze
15:45 Heartbound 
17:45 Piet’s borreluurtje 

Een volledig arrangement bestaat uit tickets voor deze drie topdocumentaires, een heerlijke lunch inclusief koffie en thee en na afloop een borrelplank met drankje tijdens Piet’s borreluurtje voor de totaalprijs van €32,50. 
Natuurlijk is het ook mogelijk om de documentaires los te bezoeken, een kaartje is dan €7,50. 

HEARTBOUND 
Janus Metz
(91 min)

De laatste film die er wordt gedraaid Heartbound. In noordelijk Jutland leven ruim negenhonderd Thaise vrouwen die getrouwd zijn met Denen. De bekroonde regisseur Janus Metz en zijn vrouw, de antropologe Sine Plambech, volgden tien jaar lang vier van deze Thais-Deense stellen. Het resultaat is een intieme en aangrijpende documentaire over liefde en romantiek, dromen en tegenslagen, leven en dood en wat het begrip familie in diverse culturen inhoudt.

Prachtige intieme documentaire.
Trouw ★★★★

Heartbound blinkt uit in zorgvuldige observaties, een open, nooit veroordelende blik en respect voor zowel het Thaise als Deense perspectief.
De Volkskrant ★★★★

Niemand volgde die stille migratie zo langdurig, empathisch en vrij van moralisme als de Deense cineast Janus Metz en zijn echtgenote, de antropoloog Sine Plambech.
NRC ​★★★★

Een liefdevolle, intieme film die alle makkelijke oordelen die je vooraf over dit soort gearrangeerde huwelijken zou kunnen hebben onderuit haalt.
De Groene Amsterdammer

Een indrukwekkend project, dat resulteert in een intieme film. 
De Filmkrant

Extraordinary film […] Heartbound offers an intimate glimpse into the human condition that one hopes to find in the best of documentaries.
POV Magazine

Tickets kopen
Datum Zondag 24 februari 2019
Prijs (regulier) € 7,50
Aanvang voorstelling 15:45