Het wonder van Le Petit Prince
ZO24FEB

So Docu! Het wonder van Le Petit Prince

Tickets voor al deze topdocumentaires én lunch & borrel? Dus alles erop en eraan? Klik HIER
Wegens succes herhaald: So Docu! In samenwerking met ons Filmhuis presenteren wij vol trots een selectie van de beste internationale documentaires op één dag. 

Programma:
11:00 Kabul, City in the Wind (selectie van SOB)
12:30 Lunchpauze 
13:30 Het wonder van Le Petit Prince
15:15 Plaspauze
15:45 Heartbound 
17:45 Piet’s borreluurtje 

Een volledig arrangement bestaat uit tickets voor deze drie topdocumentaires, een heerlijke lunch inclusief koffie en thee en na afloop een borrelplank met drankje tijdens Piet’s borreluurtje voor de totaalprijs van €32,50. 
Natuurlijk is het ook mogelijk om de documentaires los te bezoeken, een kaartje is dan €7,50. 

HET WONDER VAN LE PETIT PRINCE
Marjoleine Boonstra  
(89min.) 

Na de lunch draaien we Het wonder van Le Petit Prince, in regie van Marjoleine Boonstra. Na de Bijbel is Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry het meest vertaalde boek ter wereld. Er zijn inmiddels versies in meer dan 375 talen. Waarom kiezen mensen wereldwijd juist dit boek om hun bedreigde talen en culturen in leven te houden? 

Vanuit het nachtelijke hemelruim, waar de kleine prins op zijn ster naar ons lacht en waar piloot en schrijver De Saint-Exupéry zich het meest thuis voelde, landt deze film bij vier bezielde vertalers van ‘De kleine prins’.

In Het wonder van Le Petit Prince reist Marjoleine Boonstra naar de personen die dit kleine meesterwerk uit het Frans hebben omgezet in het Tibetaans, Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (het noorden van Finland en Scandinavië) of Nawat (El Salvador) – stuk voor stuk bedreigde talen. 
Gepassioneerde taalvorsers, docenten en vertalers vertellen hoe de observaties van het buitenaardse prinsje op aarde in hun cultuur gelezen en geïnterpreteerd worden. Ze praten over de eerste keer dat ze het boek lazen en uiteraard ook over hun linguïstische problemen. Hoe vertaal je ‘waterkraan’ als daar in jouw wereld geen woord voor bestaat?

Vanuit deze originele invalshoek worden in een mooie, kalme cinematografie persoonlijke verhalen verteld. Het wonder van Le Petit Prince is een inspirerend, menselijke documentaire, waarin je de wijsheid van De Kleine Prins weerspiegelt ziet. 

Tickets kopen
Datum Zondag 24 februari 2019
Prijs (regulier) € 7,50
Aanvang voorstelling 13:30