met Boekhandel van Dinter & Biblioplus
ZO24MRT

Wim Daniels met Boekhandel van Dinter & Biblioplus

Wim Daniëls Boekt! De bekende Brabantse schrijver en colomnist verzorgt weer vier literaire boekentalkshows bij ons. Hij spreekt met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwste literaire werk en dat doet hij - zoals we van Wim gewend zijn - met kennis van zaken, humor en flair. 

Deze maand bij Wim aan tafel: Yves Petry, Nhung Dam en Judith Maassen. 

Yves Petry (1967) is een van de belangrijkste schrijvers van Vlaanderen. Hij won eerder de BNG Literatuurprijs, de Libris Literatuurprijs, de Inktaap en de Tzumprijs voor beste literaire zin (‘Ze ging naar bed met jongens op de manier waarop ze vroeger boeken las: omdat ze het gevoel had dat het van haar werd verwacht, niet omdat ze er zelf veel bijzonders van verwachtte.’). Hij schreef De Geesten, een roman waarin leven niet zomaar leven is en dood niet zomaar dood. Waarin de geesten soms redenen kunnen hebben die het lichaam niet begrijpt. 

Judith Maassen (1963) vertelt over haar boek Het Nabestaan van Anna Portier. Ze studeerde rechten en literatuurwetenschap in Nijmegen en Londen, en is sinds 2004 de impresario van haar broer Theo Maassen. Ook werkt ze als tekstschrijver voor de CPNB. Eerder schreef ze recensies voor Marie Claire en Elegance, en stelde ze de verhalenbundel Echte vrouwen kiezen anders samen.

Nhung Dam (1984) ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze is actrice en theatermaakster. Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. Ze zal vanmiddag ingaan op haar debuutroman 'Duizend Vaders'. Nhung Dam was te gast bij Tijd voor Max, klik voor dat fragment hier (vanaf 4 minuut 50). 

Houd je van boeken? Dan wil je dit niet missen. Wim Daniëls Boekt is 'n middag met altijd een flinke dosis humor, altijd unieke gesprekken, altijd goede boeken en altijd live muziek. De inloop is vanaf 14:30 uur met die live muziek. 

Het programma is de trots van samenwerkingspartners Boekhandel van Dinter, Biblioplus en De Weijer, ze vinden dit seizoen plaats op 25 november, 27 januari, 24 maart en 26 mei. 

Tickets kopen
Datum Zondag 24 maart 2019
Prijs (regulier) € 9,50
Aanvang voorstelling 15:00