met Boekhandel van Dinter & Biblioplus
ZO26MEI

Wim Daniels met Boekhandel van Dinter & Biblioplus

Wim Daniëls Boekt! De bekende Brabantse schrijver en colomnist verzorgt weer vier literaire boekentalkshows bij ons. Hij spreekt met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwste literaire werk en dat doet hij - zoals we van Wim gewend zijn - met kennis van zaken, humor en flair. 

Dit is de laatste editie van dit seizoen en maar liefst vier auteurs schuiven bij Wim Daniëls aan tafel over hun nieuwste boek. Dat komt door de komst van schrijversduo Simons-Vandeputte, ook wel bekend als Simon Caspers. Het pseudoniem van Martijn Simons en Casper Vandeputte. Martijn Simons (1985) debuteerde in 2010 bij De Bezige Bij met de roman Zomerslaap. In 2015 verscheen zijn tweede roman, Ik heet Julius. Beide boeken werden enthousiast ontvangen. Casper Vandeputte (1985) is schrijver en regisseur. Sinds zijn afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht maakt hij voorstellingen bij onder andere Theater Utrecht en het Nationale Theater. Samen schreven ze het boek Destiny. Een absolute pageturner over hoe de ex-wereldproftennisser Diederik Vleeshouwer ('de Kogel van Casablanca' volgens Mart Smeets) het einde van zijn carrière overleeft. 

Verder! Terug! Cobi van Baars. ‘Over het krakende ei’, is haar tweede roman en die slaat een brug tussen beeldende kunst en literatuur. Niet vreemd, Cobi van Baars is naast schrijfster ook schilder. Ze studeerde cum laude af aan de Radboud Universiteit op de relatie tussen literatuur en beeldende kunst. 

Ten slotte. Anne Moraal met haar boek ‘Honden huilen niet’. Anne Moraal (1987) is eindredacteur van het radioprogramma VPRO Nooit meer slapen. Zij deed de Creative Writing Summer School aan de New York University als enige niet-Engelstalige student van haar lichting, waar ze les kreeg van auteurs als Chad Harbach en Lydia Davis. De schrijfstijl van Anne Moraal is prachtig, het is moeilijk te geloven dat dit haar debuutroman is. De zinsopbouw is simpel maar er zit zo’n ritme in […]. 

Dit heerlijke boekenprogramma wordt vanzelfsprekend weer omlijst met fijne muziek, inloop is om halfdrie. Er ontstaan altijd bijzondere, intieme en ook absoluut grappige gesprekken tussen de schrijvers - en ook met het publiek. Echt iedere editie is uniek. Laat dat maar aan Wim Daniëls over. 

Het programma is de trots van samenwerkingspartners Boekhandel van Dinter, Biblioplus en De Weijer, ze vinden dit seizoen plaats op 25 november, 27 januari, 24 maart en 26 mei. 

Tickets kopen
Datum Zondag 26 mei 2019
Prijs (regulier) € 9,50
Aanvang voorstelling 15:00