Laatste nieuws

8-6-2020
 

Beste Weijer-fan,

Mogen we je allereerst hartelijk danken voor alle lieve steunbetuigingen die we de afgelopen tijd hebben ontvangen. Het is nu al weer bijna drie maanden geleden dat we faillissement aanvroegen voor het theater- en horecagedeelte van De Weijer.

Dat lijkt aan de ene kant heel lang geleden maar ook weer helemaal niet. Het afscheid nemen van collega’s, de afhandeling met het UWV, de curator en daarnaast het blijven doorgaan met De Weijer als verhuurbedrijf heeft veel aandacht vereist en lijkt nu op orde.

De inboedel is weer teruggekocht; een nieuwe tribune staat in de steigers; De Weijer draait door in de verhuurstand met een minimale bezetting.

En verder?

Het verleden is voorbij, de toekomst zal anders zijn. De anderhalve meter samenleving bepaalt de nieuwe realiteit, daar zullen we ons aan (moeten) aanpassen. Daarom zijn we voorzichtig aan het kijken naar een nieuwe organisatievorm die ook in de nieuwe wereld bestendig is. Wie kan en wil daar allemaal deel van uitmaken en hoe kunnen we dit opnieuw bezielen? Dit wordt een hele uitdaging, en een mooie puzzle, zodat er ook een sprankelende toekomst is voor De Weijer in Boxmeer.

Voorlopig, tot 1 september, staan er geen culturele activiteiten gepland, daarna willen we geleidelijk opbouwen, met het filmhuis voorop. Klassieke muziek en Nieuwscafé staan ook op de rol. Als dat goed loopt kunnen we snel opschalen naar meer. Het zal dus nog eventjes duren voor je opnieuw in De Weijer terecht kunt voor je cultuurshot. In de tussentijd kun je op deze pagina terecht voor de laatste updates.

Blijf gezond,

hartelijke groeten,

Peter-Paul Kissels en Stella Linders