Coronatoegangsbewijs

Bij binnenkomst in het theater scannen wij je ‘coronatoegangsbewijs’. Via de CoronaCheck app kunt u dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR code.

Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig om een voorstelling te kunnen bezoeken. Er kan om een legitimatiebewijs gevraagd worden.

Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store.

Je coronatoegangsbewijs kunt u op 3 manieren verkrijgen:

1.     Een Vaccinatiebewijs
Met CoronaCheck kun je van je vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat je volledig gevaccineerd bent. Zodra je volledige vaccinatie geregistreerd is kun je in de app of op de pagina inloggen met je DigiD. Vanaf 10 juli kun je 14 dagen nadat je volledig gevaccineerd bent een vaccinatiebewijs aanvragen. Als je er bij de vaccinatie toestemming voor hebt gegeven, worden je vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dat niet automatisch werkt, kun je je vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. 
Op de website www.coronacheck.nl lees je hoe je van je vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.

2.   Een negatieve testuitslag
Heb je via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via je testlocatie ontvang je een ophaalcode die je in de Corona Check app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR code. Deze code scannen wij in het theater. Let op: je kunt de afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken. 
Uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd.

3.    Een herstelbewijs
Heb je corona gehad en kun je dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met je DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

De QR-code is je coronatoegangsbewijs. Deze kun je laten scannen bij de ingang van het evenement. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. De medewerker bij de ingang vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs met die in het coronatoegangsbewijs.

Heb je geen smartphone?
Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl
Heb je nog vragen omtrent je coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vind je antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Meestgestelde vragen.