ZO 01 OKT 2023

Cultuur & Cappuccino Klassiek Ochtendconcert

Cultuur & cappuccino

Begin je zondag goed, met een heerlijke Cultuur & Cappuccino!

Iedere eerste zondagochtend van de maand een prachtig, klassiek ochtendconcert op absoluut topniveau in De Weijer. De musici voor deze reeks worden zorgvuldig geselecteerd door Prof. Boguslaw Jan Strobel, verbonden aan het conservatorium van Kleve.

Een vrije gift wordt warm gewaardeerd en komt direct ten goede aan de musicus van dienst.

 

De Duitse violiste Elena Meyer overtuigt het publiek met haar emotionele benadering van de muziek. Haar passie voor de viool stamt uit haar kindertijd, waarin ze omringd werd door muziek.

Na het voltooien van haar vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, Nederland, studeert Elena momenteel bij Prof. Krzystzof Wegrzyn aan de Hannover University of Music, Drama and Media. Om haar muzikale horizon te verbreden volgt ze regelmatig masterclasses bij gerenommeerde professoren als Phillipe Graffin, Petru Muntenau en Viktor Tretjakow.

Ze neemt ook deel aan concoursen en heeft al talloze prijzen gewonnen op nationaal en internationaal niveau. Elena houdt zich vooral bezig met de muziek van de 20e en 21e eeuw en won onlangs de 5e prijs op het internationale vioolconcours "Kloster Schöntal" met haar interpretatie van Prokofjevs 1e vioolconcert.

Elena heeft momenteel de mogelijkheid om een Italiaanse viool van Antonio Pedrinelli en een strijkstok van de Franse strijkstokkenmaker Victor Fetique te bespelen. Daarnaast is ze sinds vorig jaar beursstudent van de Hans en Eugenia Jütting Foundation.

Naast haar interesse in solorepertoire speelt Elena vooral graag kamermuziek. Ze is vast lid van een pianotrio en vormde onlangs een duo met een pianiste. Vijf jaar lang was ze lid van het Nedersaksen Jeugdsymfonieorkest (NJO), waarin ze ook concertmeester was.

Vrij entree
Datum Zondag 01 oktober 2023
Prijs Vrij entree
Aanvang voorstelling 11:00