VR 01 NOV 2019

Orkater Konvooi met Ilias

KONVOOI neemt het oorlogsepos De Iliasals vehikel om de verantwoordelijkheid van de mens te bevragen. In deze moderne bewerking vertolken vijf jonge jongens de rol van vier soldaten en één vrouw. Agamemnon, Achilles, Odysseus, Patroklos en Helena. Vier kameraden die vastzitten in een bloedbad dat eeuwig lijkt te duren en de mooiste vrouw van de wereld. 

Ze zitten klem in een oorlog die niet te winnen is, maar ook niet te beëindigen. Ze weten waarom ze daar zijn: voor de goede zaak. Tot één van hen zich begint af te vragen of die zaak wel zo goed en gerechtvaardigd is?

Met alleen hun stem als wapen verklanken de spelers alle facetten van de oorlog. Een schreeuw, een lach, een schietgebedje. Soms monden deze klanken uit in melodieën, dan weer trekken ze zich terug. ILIASis een filosofische trip over de vraag of inzicht altijd tot moraliteit leidt. 
 

RECENCIES VANUIT OEROL 2019
“Dit moet hem zijn: de must-see van Oerol dit jaar.”
“Door het formidabele spel van de vijf acteurs vloert Ilias je met gemak en wankelend klim je de duinpan uit.”

NRC ★★★★★

“De vijf acteurs munten uit in het zingen wat extra nadruk krijgt door het prachtig geluidsontwerp van George Dhauw met goed gedoseerde echo. Het geeft deze Ilias soms een bijna hemelse klank.”
“Dat ze bulken van talent is duidelijk. Deze Ilias smaakt naar meer.”

Scènes ★★★★

"Grove taal en een wonderschoon toneelbeeld gaan prima samen in de Ilias van Konvooi" 
De Volkskrant ★★★★

KONVOOI is de nieuwste Nieuwkomer van Orkater. Een regisseur, Belle van Heerikhuizen (winnaar Ton Lutz award), en vijf acteurs, afgestudeerd in 2016 aan de Toneelacademie Maastricht en de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie; Victor IJdens (De Krijtkring, Het lijden van de jonge Werther/winnaar BNG Bank Theaterprijs), Jacob de Groot (Stad der Blinden, Fiddler on the Roof/winnaar musical award aanstormend talent), Bart Sietsema (De Wereldvergadering, Amandla! Mandela, Hollands Hoop), Jesse Mensah (Stad der Blinden, Platonov, Lear) en Jasper van Hofwegen (Soldaat van Oranje, Welstaat). Zij studeerden af met Fort Europain de regie van Michiel de Regt. 

Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties. ILIAS is de 21e productie van Orkater/De Nieuwkomers. Een ontwikkeltraject en platform dat wij een enorm warm hart toedragen en dus ook een vaste waarde in ons programma! 

Tickets kopen
Datum Vrijdag 01 november 2019
Prijs (regulier) € 18,50
Aanvang voorstelling 20:15