VR 02 MEI 2025

Yorick van Norden De Platenkast van Paul McCartney

Muzikale duizendpoot Yorick van Norden onthult het verborgen muzikale universum van Paul McCartney. Als een detective dook hij in de platenkast van de legendarische ex-Beatle, waarvan niemand eerder de inhoud ontdekte.

Naast albums van bekende namen als The Rolling Stones, Pink Floyd en Joni Mitchell, stuitte Yorick op verrassende vondsten, zoals experimenteel klassieke muziek van Stockhausen, americana van Gram Parsons en soul van Marvin Gaye. Zelfs hiphop van Eminem, funk van The Meters en afrobeat van Fela Kuti hebben een plek in deze rijke verzameling.

In De Platenkast van Paul McCartney neemt Yorick u zingend, spelend en vertellend mee op zijn bijzondere ontdekkingsreis. Ook vertelt hij over persoonlijke ervaringen in de Abbey Road Studios, en speelt hij de liedjes die hij daar opnam.

Mis ’t niet, deze aanstekelijke voorstelling van Nederlands grootste McCartney-connaisseur.

biografie

Yorick van Norden zingt, schrijft, speelt en maakt albums. Ook schuift hij als popkenner regelmatig aan in radio- en tv-programma’s. Over Yoricks album The Jester schreef de Volkskrant: ‘Voor de nieuwe Van Norden laat je de nieuwe Paul McCartney gerust even liggen'. Volgens muziektijdschrift OOR was zijn laatste album Playing By Ear 'één van de absolute hoogtepunten in de Nederlandse popmuziek van 2021'. Van Norden trad meermaals in de voetsporen van McCartney. Zo nam hij zijn bij Excelsior Recordings te verschijnen album Do It Now op in de legendarische Abbey Road Studios. Ook komt het gelijknamige boek De Platenkast van Paul McCartney binnenkort uit. Eerder toerde hij met de voorstelling McCartney & Me. De laatste jaren was hij de muzikale rechterhand van Leo Blokhuis in zijn theatershows The Summer of Love, A Love Letter to 1972, A Love Letter to 1983 en A Love Letter to 1974

Tickets kopen
Datum Vrijdag 02 mei 2025
Prijs (regulier) € 21,50
Prijs (vriendenpas kaartsoort) € 19,35
Aanvang voorstelling 20:15