i.s.m. Biblioplus
WO02OKT

Tegenlicht Meet-up i.s.m. Biblioplus

Het is weer zover. VPRO Tegenlicht... De Meet up!
Deze avonden zijn gekoppeld aan een van de afleveringen van VPRO Tegenlicht.

Onder leiding van moderator Tom Verstappen wordt de uitzending besproken met relevante gasten van in en buiten onze regio. Inspraak van het publiek wordt toegejuicht en gewaardeerd. Toegang is helemaal gratis, inloop vanaf 19:00 uur, de uitzending is om 19:30 uur - jawél, op het grote doek - om 20:15 uur volgt het zinderende nagesprek. Je kunt je aanmelden via Biblioplus en dat vinden we fijn, maar je mag natuurlijk ook gewoon binnenlopen.

De aflevering van deze editie: Reizen is het nieuwe roken.

Sinds de opkomst van het massatoerisme reizen mensen op grote schaal en voor weinig geld de wereld over. Er lijkt geen einde te komen aan die groei, want alleen maar meer mensen willen op vakantie en dat kan voor almaar goedkoper. Maar nu de koraalriffen verdwijnen, lokale bewoners moeten verhuizen en zelfs toeristen lijfelijk aangevallen worden, lijkt een grens bereikt.

Toch?

Met elkaar in gesprek over actuele thema’s, daar gaat het om.
En ditmaal doen we dat met hoogleraar Arnoud Lagendijk, hoogleraar sociale geografie aan de Radboud Universiteit, Arianne Veenstra van SNP, de natuurreisorganisatie uit Nijmegen die onlangs de Sustainable Travel Award won en Louis Frankenhuis, voormalig Oad-topman en Saxion-lector. 

Tom Verstappen (moderator)
Tom studeert Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is onderdeel van het maatschappijkritisch kunstkollektief De Naakte Waarheid en de post-punkband Misprint. Daarnaast verslindt hij zoveel mogelijk boeken en Groene Amsterdammers als ie maar op kan. Vanuit zijn passie voor het woord en de actualiteit is hij ook werkzaam bij De Nieuwe Oost | Wintertuin. 

Tickets kopen
Datum Woensdag 02 oktober 2019
Aanvang voorstelling 19:00