Verhaal van myn Droevig leeven
WO04MRT

Marlies Heuer en Jan Kuijken Verhaal van myn Droevig leeven

Muziek, woord, beeld en dans lopen naadloos in elkaar over in deze prachtige voorstelling, gespeeld door topactrice Marlies Heuer (liefst tweemaal winnares van de Theo d’Or: dé grote Nederlands toneelprijzen) en Indra Cauwels (mime), begeleid door componist/cellist Jan Kuijken. 

Verhaal van myn droevig leeven: de biografie van de 18e-eeuwse Maria De Neufville laat je meevoeren in het leven van deze sterke, zelfstandige vrouw die ondanks tegenslag overleeft zonder hulp van buitenaf. Zij overleefde al haar dierbaren en eindigde eenzaam op het landgoed Amstelwind aan de Amstel. Daar schreef ze haar levensverhaal op zonder literaire aspiraties, zonder sentimenteel te worden. Dat de taal daardoor als muziek klinkt, bracht actrice Marlies Heuer en componist en cellist Jan Kuijken ertoe om opnieuw samen te werken (eerder maakten zij o.a. de voorstellingen Szymborska en Uit de Tijd vallen). 

“Marlies Heuer geeft Maria de Neufville een stem, heel subtiel, heel breekbaar, en rijgt de woorden aan elkaar tot een kostbaar sieraad.” 
De Volkskrant

“Marlies Heuer is adembenemend met breekbaar, ingetogen spel”
NRC

“Marlies Heuer bouwt zorgvuldig het bijna verstilde beeld op van een zeer oude dame. Breekbaar. Kwetsbaar.” 
Theaterkrant

“Het verhaal verteld door Marlies Heuer is meeslepend en treurig en de dans van Indra Cauwels hypnotiserend.”
1eRang

“een imposante verschijning”
“heel knap”

Noordhollands Dagblad 

Marlies Heuer volgde begin jaren zeventig de eigenzinnige mime-opleiding van de toneelschool van Amsterdam. Zij speelde onder andere bij Toneelgroep Amsterdam, Carver, het RoTheater en het Onafhankelijk Toneel. In 1998 ontving zij een Theo d’Or voor haar rol als Hedda Gabler en in 2012 voor haar rol in ‘Am Ziel’ van Toneelschuur Producties. "Naar Marlies Heuer kijk je uiteraard in de wetenschap dat ze zelf oog in oog heeft gestaan met de dood, maar los daarvan is haar tot in de finesses beheerste, muzikale en intense manier van acteren opnieuw weergaloos mooi." (de Volkskrant over ‘Szymborska!’)

Jan Kuijken studeerde cello en piano. De laatste jaren is hij vooral actief als componist bij theater- en dansvoorstellingen. Eerder maakten zij samen de voorstellingen ‘Dubbelconcertino’, ‘Szymborska!’, ‘Happy Days’ en ‘Uit de Tijd Vallen’.

Indra Cauwels begon de mime opleiding in 2009 en werd datzelfde jaar gecast voor een rol in de Telefilm Overmorgen van Natasja André de la Porte. Verder werkte zij tijdens en na haar studie met onder andere Marlies Heuer, Orkater en Davy Pieters zal zij vanaf maart 2020 te zien zijn in de nieuwe Vlaamse serie ‘GR5’ geregisseerd door Jan Matthys.

Verhaal van myn droevig leeven is een voorstelling van Rudolphi Producties, de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers en pas afgestudeerd theatertalent. Rudolphi Producties kiest voor makers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast. Makers die werken onder de vleugels van Rudolphi Producties zijn o.a. Jette Derlagen, Bodil de la Parra, Waal en Wind (Eva Marie de Waal en Sophie van Winden), Marlies Heuer, Magne van den Berg, René van ’t Hof en Stephanie Louwrier.

Tickets kopen
Datum Woensdag 04 maart 2020
Prijs (regulier) € 20,50
Aanvang voorstelling 20:15