i.s.m. Biblioplus
WO04DEC

Tegenlicht Meet-up i.s.m. Biblioplus

Het is weer zover. VPRO Tegenlicht... De Meet up!
Deze avonden zijn gekoppeld aan een van de afleveringen van VPRO Tegenlicht.

Onder leiding van moderator Michiel van Hardeveld wordt de uitzending over het Basisinkomen besproken met relevante gasten. Toegang is helemaal gratis en de uitzending is om 19:30 uur op het grote doek in De Weijer. Om 20:15 uur volgt het nagesprek.

Historicus Rutger Bregman zette vier jaar geleden het basisinkomen op de politieke agenda. Zeker negen Nederlandse steden kondigden experimenten aan. Bregman werd een veelgevraagd spreker over de hele wereld. Hoe staan we er nu voor? En hoe zorgen we ervoor dat het basisinkomen toekomstbestendig kan worden?

De eerste twee gasten van deze avond zijn bekend.
Lei Delsen was tot voor kort universitair hoofddocent Sociaal-Economisch Beleid bij de Sectie Economie van de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Delsen is expert op het gebied van onvoorwaardelijk basisinkomen, waarover hij o.a. seminars organseerde en een boek schreef.
Sander Weijers is onderzoeker, bestuurslid van de Vereniging Basisinkomen en schreef zijn thesis over het onvoorwaardelijk basisinkomen.

Michiel van Hardeveld is bezig met de laatste loodjes van zijn studies beleidssociologie en sociale geografie in Nijmegen. Als echte socioloog verslindt hij zoveel mogelijk boeken en Groene Amsterdammers als 'ie maar op kan. Daarnaast mag hij graag een balletje trappen en een rondje wielrennen over de prachtige Nijmeegse heuvels. Hij heeft een fascinatie voor het voormalige Oostblok en vergeten voetballers en je kan hem wakker maken voor Britse humor, pittig eten en pittige discussies.

Tickets kopen
Datum Woensdag 04 december 2019
Aanvang voorstelling 19:00