i.s.m. Biblioplus


Op dit moment zijn er (nog) geen voorstellingen beschikbaar.
WO05FEB

Tegenlicht Meet-up i.s.m. Biblioplus

Deze avonden zijn gekoppeld aan één van de afleveringen van VPRO Tegenlicht en georganiseerd in samenwerking met Biblioplus. 

Onder leiding van moderator Michiel van Hardeveld wordt de uitzending Houtbouwers besproken met relevante gasten. Toegang is helemaal gratis en de uitzending is om 19:30 uur op het grote doek in De Weijer. Om 20:15 uur volgt het nagesprek.

Nederland staat voor een paradoxale opgave: meer bouwen en minder uitstoten. Om de woningnood op te lossen moeten er in 2030 één miljoen woningen worden gebouwd, maar het huidige bouwen met beton overschrijdt de milieunormen. Is houtbouw de oplossing?

Het nieuwe ‘kruislaaghout’ – ofwel CLT: Cross Laminated Timber – veroorzaakt geen uitstoot, maar slaat juist CO2 óp. Tevens kan met CLT ‘prefab’ veel sneller worden gebouwd. Omdat met het oersterke en brandveilige CLT zelfs hoogbouw gerealiseerd kan worden, kreeg het hout al snel de bijnaam ‘het nieuwe beton'.

De gasten: 

Bart van den Hork is architect en directeur van Elemans van den Hork Architecten. Hij laat zich daarbij leiden door de begrippen 'licht en 'groen'. Dit geeft hem houvast om gepassioneerd aan projecten te werken. Groen staat ook voor Duurzaam Bouwen dat basaal is. Hout is daarbij een voor de hand liggend materiaal, waar hij al van kinds af aan door gefascineerd is.

Joris Boers, 30 jaar, is sinds de oprichting van Lister Buildings begin 2019 bijna full-time bezig met corporate development: oftewel strategiebepaling, visie, acquisitie en samenwerkingen. Lister Buildings wil complete, inclusieve en betaalbare leefomgevingen ontwikkelen, waar mensen leven, werken, recreëren en oud worden. Compleet gebouwd met hout en andere natuurlijke materialen, gebaseerd op een circulaire economie en 100% klimaatvriendelijk.

Erik Ronnes zit namens het CDA in de Tweede Kamer. Zijn politieke carrière startte in gemeente Boxmeer, waar hij wethouder was. Ronnes heeft o.a. het terrein 'wonen' in zijn portefeuille.

 

Tickets kopen
Datum Woensdag 05 februari 2020
Aanvang voorstelling 19:00
Op dit moment zijn het theater en de horeca nog buiten bedrijf.
Afhankelijk van de ontwikkelingen rond Corona zullen we vanaf september weer geleidelijk opstarten.
Het gebouw is open voor huurders en mensen met een afspraak.
Kijk op “Laatste Nieuws" voor de recente ontwikkelingen.
×