ZO 07 APR 2024

Cultuur & Cappuccino Klassiek Ochtendconcert

Cultuur & cappuccino

Begin je zondag goed, met een heerlijke Cultuur & Cappuccino!

Iedere eerste zondagochtend van de maand een prachtig, klassiek ochtendconcert op absoluut topniveau in De Weijer. De musici voor deze reeks worden zorgvuldig geselecteerd door Prof. Boguslaw Jan Strobel, verbonden aan het conservatorium van Kleve.

Een vrije gift wordt warm gewaardeerd en komt direct ten goede aan de musicus van dienst.

Ciára Whitnall is een Brits-Zuid-Afrikaanse celliste die momenteel haar bachelordiploma afrondt bij professor Leonid Gorokhov aan de Universiteit voor Muziek, Theater en Media in Hannover.

Recentelijk heeft ze opgetreden op festivals als het Verão Clássico Festival in Lissabon, de Chieti Classica Festival Academy in Italië en in Frankrijk, waar ze de Saline Royale Academy bezocht. Gedurende deze tijd nam Ciára deel aan masterclasses bij Frans Helmerson, Gustav Rivinius en Marc Coppey. Ciára ontving een studiebeurs aan de ISA Chamber Music Academy Frenswegen en volgde in 2019 en 2018 masterclasses bij Colin Carr, Emmanuelle Bertrand, Philippe Muller en Julian Steckel als onderdeel van het Domaine Forget International Music Festival in Canada. Als solist en kamermusicus trad ze op in zalen als de Cadogan Hall, de Queen Elizabeth Hall en St Johns Smith Square en speelde ze in de Royal Academy of Music op uitnodiging van de London Cello Society. Ciára heeft talloze solo- en duoconcerten gegeven in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Europa, waaronder in Nederland in 2023 en 2022 als onderdeel van de International Holland Music Sessions.

Ciára werd in 2002 in Londen geboren en begon op vierjarige leeftijd met pianolessen. Ze speelt cello sinds haar zesde en kreeg les van Tessa Oakley. Later was ze een junior student aan de Royal Academy of Music in Londen bij Robert Max. Tijdens haar studie aan de Royal Academy won ze de Junior Cello Prize en behaalde ze haar ATCL Performance Diploma voor piano en haar DipABRSM Performance Diploma voor cello met onderscheiding. Ciára won twee keer de eerste prijs op het North London Festival en was ook finalist bij de "International Cello Competition for the Young" in Catalonië als onderdeel van het Vic Cello Festival, waar ze werd uitgenodigd om deel te nemen aan een masterclass bij Gary Hoffman . Ciára is beurshouder van de vereniging Yehudi Menuhin Live Music Now Hannover eV.

Vrij entree
Datum Zondag 07 april 2024
Prijs Vrij entree
Aanvang voorstelling 11:00