Laatste paar dagen
WO07NOV

Kees Hulst & Esther Scheldwacht Laatste paar dagen

Na het succes van Hoe Mooi Alles - over dichter Leo Vroman en zijn vrouw - spelen Esther Scheldwacht en Kees Hulst (bekend als Hendrik Groen van de TV-serie) opnieuw samen in een intieme productie. Laatste Paar Dagen is een toneelstuk over een man, een vrouw en een teckel. Het is een verhaal over een ontmoeting. Over liefde die heel plotseling toeslaat. Over een leven dat eindigt en een leven dat begint. 

Een man op leeftijd wordt op de intensive care binnengebracht. Het is Rein Tas, een zonderling die, zo blijkt al snel, niet lang meer te leven heeft en zijn laatste dagen in het ziekenhuis zal doorbrengen. Hij wordt verzorgd door de verpleegkundige die zich steeds meer over hem ontfermt en op het laatst niet meer van zijn zijde wijkt.

"Prachtig intiem is de theatervoorstelling Hoe mooi alles naar de gelijknamige biografie door Mirjam van Hengel. Kees Hulst als Vroman vertoont verrassende gelijkenis: lange gebogen gestalte, licht verwonderde manier van spreken. Zijn kalmte contrasteert nadrukkelijk met de gedragen speelstijl van Esther Scheldwacht als Tineke. In snel gemonteerde scènes maken zij een tijdreis door hun leven, waarin herinnering en heden verrassend samenvloeien"
NRC (over Hoe Mooi Alles)

"Kees Hulst en Esther Scheldwacht zijn geknipt voor de rollen van Leo Vroman en zijn vrouw Tineke, en zijn een genot om naar te kijken. Zoals het echtpaar Vroman ruim 75 jaar een liefdevolle eenheid vormde, zo geven Hulst en Scheldwacht zorgvuldig en teder gestalte aan een liefde die standhield, ondanks wereldoorlog, jappenkamp en emigratie naar Amerika." 
Theaterkrant (over Hoe Mooi Alles)

Credits 
Tekst: Esther Scheldwacht
Spel: Kees Hulst, Esther Scheldwacht
Eindregie: Daria Bukviç
Vormgeving: Lidwien van Kempen
Soundscape: Wim Conradi
Kostuums: Iris Elströdt
Productie: Alles voor de Kunsten

Tickets kopen
Datum Woensdag 07 november 2018
Prijs (regulier) € 21,50
Aanvang voorstelling 20:15