Girl
DO10OKT

Filmhuis Girl

Het Filmhuis gaat weer van start én het is mogelijk om een heus abonnement te nemen: wanneer je voor alle 12 films gaat krijg je er maar liefst 2 gratis!

Het filmabonnement is verkrijgbaar aan de receptie vanaf 11 juni, maar via de website kan het natuurlijk ook (graag zelfs). De korting wordt online meteen verrekend wanneer je alle twaalf films afneemt. Je kunt het abonnement verkrijgen tot aan de eerste film, op 12 september 2019. ​

GIRL 

Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara die ervan droomt om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren.

Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl verschillende prijzen in de wacht. Regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de Camera d’Or voor beste debutant en de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard. De internationale pers beloonde Girl met de Prix FIPRESCI en de film won óók nog de Queer Palm.

Tickets kopen
Datum Donderdag 10 oktober 2019
Prijs (regulier) € 9,50
Aanvang voorstelling 20:15