Cabaretcollege
ZO10NOV

Wieke Vrijhoef Cabaretcollege

“In een echt cabaret moet minstens eenmaal per avond je hart in je lijf omdraaien”- Martie Verdenius (cabaretière en tekstschrijver). 

Wieke Vrijhoef loodst je in vier avonden door de geschiedenis van het Nederlands cabaret. Wat is cabaret eigenlijk? Welke genres ken je? Welke iconen en vernieuwers? Wat heeft die zwarte kat ermee te maken? 
Ze doet dit loodsen aan de hand van ervaring, boekenwijsheid en ‘n schat aan fragmenten, dus verwacht vier informatieve en absoluut humorvolle avonden met onze enthousiaste theaterprogrammeur. 

Het eerste college gaat in op de ontstaansgeschiedenis van cabaret in Nederland. Het neemt de cabaretbijbel van Wim Ibo als uitgangspunt, begint dan ook bij ’t eerste echte Cabaret Artistique in Parijs en neemt je mee tot en met de grote drie: Wim Kan, Wim Sonneveld en Toon Hermans.

Het tweede college gaat over de cabaret vanaf de jaren '70 en het ontstaan van de verschillende stijlen cabaret in Nederland. Denk politiek cabaret, absurdistisch cabaret, stand-up comedy, gebruik van decor, etc. Cabaretiers van nu, vergeleken met de grondleggers in het genre.

In de derde editie (deze dus!) hebben we het over de rol van vrouwen in de Nederlandse cabaretgeschiedenis. Want waar zouden we zijn zonder bijvoorbeeld Fien de la Mar, Annie M. G. en Brigitte Kaandorp?

De decembereditie kan natuurlijk niet anders dan gaan over de Oudejaarsconference! De traditie werd in 1954 via radio gestart door Wim Kan en is nog steeds een heerlijk en onlosmakelijk deel van onze oudejaarsavond. Om vast lekker in de decemberstemming te komen.

De cabaretcolleges zijn los van elkaar te bezoeken voor €7,50. Kom je naar alle vier? Dan is het €20,- voor het totaal. 
De korting wordt online ook gewoon verrekend, er zijn geen extra kosten verbonden aan het online bestellen. 

Tickets kopen
Datum Zondag 10 november 2019
Prijs (regulier) € 7,50
Aanvang voorstelling 20:15