Una Mujer Fantastica
DO11OKT

Filmhuis Una Mujer Fantastica

De Chileense regisseur Sebastián Lelio schetst na Gloria met Una Mujer Fantástica (een fantastische vrouw) opnieuw een intiem portret van een vrouw die graag zichzelf wilt zijn, maar door haar omgeving wordt gedwarsboomd. De hoofdrol van Marina wordt vertolkt door Daniela Vega (La Visita). Francisco Reyes speelt de rol van Orlando.

Marina is een transseksueel meisje en serveerster in een nachtclub waar ze ook wat bijverdiend als zangeres. Haar twintig jaar oudere vriend Orlando is eigenaar van een drukkerij. Ze zijn verliefd, gelukkig, kijken naar een gezamenlijke toekomst. Als Orlando plotseling overlijdt.

Het leven zoals Marina dat kende is plotseling voorbij, maar tijd om te rouwen krijgt ze niet. Zowel de doktoren als Orlando’s familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood.  
Zijn familie, die de relatie nooit heeft geaccepteerd, sluit haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Geconfronteerd met discriminatie en argwaan laat Marina zich niet zomaar buitenspel zetten. Ze vecht, net als in het verleden, voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

Una Mujer Fantástica is winnaar van het beste script op het filmfestival Berlijn 2017. 

"Je raakt betoverd door de hoofdrolspeelster, die haar Marina een opgekropte kracht meegeeft."
De Volkskrant ★★★★★

“Zowel edgy als feelgood.”
NRC ★★★★

“Dankzij het doorleefde spel van Daniela Vega word je deelgenoot van haar moedige strijd.”
Trouw ★★★★

“Daniela Vega is een betoverende actrice.”
Het Parool ★★★★★

“ijzersterk gespeeld door debutante Daniela Vega.”
VPRO GIDS ★★★★

 

 

 

Tickets kopen
Datum Donderdag 11 oktober 2018
Prijs (regulier) € 9,50
Aanvang voorstelling 20:15