Cold War
DO12MRT

Filmhuis Cold War

Het Filmhuis gaat weer van start én het is mogelijk om een heus abonnement te nemen: wanneer je voor alle 12 films gaat krijg je er maar liefst 2 gratis!

Het filmabonnement is verkrijgbaar aan de receptie vanaf 11 juni, maar via de website kan het natuurlijk ook (graag zelfs). De korting wordt online meteen verrekend wanneer je alle twaalf films afneemt. Je kunt het abonnement verkrijgen tot aan de eerste film, op 12 september 2019. 

COLD WAR

Jazzy en visueel vernuftig liefdesverhaal over een onmogelijke liefde tijdens de Koude Oorlog. Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar Ida en My Summer of Love) won in Cannes de prijs voor de Beste Regisseur. In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor muzikant Wiktor en zijn muze Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar zijn voortdurend op de vlucht tussen Oost en West, voortgejaagd door de Koude Oorlog. De impressionistische liefdesballade Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd en werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. 

Tickets kopen
Datum Donderdag 12 maart 2020
Prijs (regulier) € 9,50
Aanvang voorstelling 20:15