ZA 12 OKT 2019

Soiree Africaine Africa Merci

De Weijer kleurt Afrikaans!

Drie bands met Nederlandse muzikanten zeggen “Dank je Wel!” tegen Afrika. Dank je Afrika, voor je mooie mensen, mooie land, mooie cultuur en je mooie muziek. Op deze Soirée Africaine zullen drie bands zorgen voor een wervelende, muzikale en uitbundige percussie-avond. West-Afrikaanse percussiemuziek heeft een lange traditie. De ritmes zijn in Guinee, Mali en Senegal de begeleiding van alle belangrijke dingen in het leven. 

De mensen die voor u gaan spelen zijn al een lange tijd met deze muziek bezig en hebben lessen gevolgd bij docenten die diep verbonden zijn met de muzikale traditie uit de rijke cultuur van West-Afrika. Velen van hen zijn djembe-docent en geen onbekenden meer in de Nederlandse djembe- en doundoun-wereld.

The Intensives is een groep leerlingen van percussiedocent Ponda O’Bryan. Twee keer per jaar worden in een intensieve 5-daagse lesmarathon bepaalde ritmes diepgaand bestudeerd. 

Mixifixi speelt naast West-Afrikaanse ritmes ook eigen composities. De band is door o.a. Michel Verdoorn opgericht in 2001. In 2007 won Mixifixi de Remo Percussion Award in Rotterdam, en in 2008 speelde Mixifixi live voor de radio ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Concertzender. Voor het optreden in Boxmeer heeft Mixifixi een tribute voorbereid met ritmes van de Guinese djembefola Arafan Touré (1937-2003), die 26 jaar in Les Ballets Africains de Guinee heeft gespeeld. 

Als laatste band zal Solomasakhan optreden. Solomasakhan organiseert de avond en zorgt er voor dat een deel van de opbrengst naar een micro-krediet project in Afrika gaat. 

De zaal gaat om 19:30 open en het concert begint om 20:00. 

 

 

Tickets kopen
Datum Zaterdag 12 oktober 2019
Prijs (regulier) € 10,00
Aanvang voorstelling 20:00