ZA 13 OKT 2018

Orkater 237 redenen om door te gaan

Topacteurs Geert Lageveen en Leopold Witte maken de balans op. Dat doen zij op dezelfde innemende, persoonlijke en herkenbare manier als in hun veelgeprezen voorstelling 237 redenen voor seks. En die 237 redenen speelden ze ook in De Weijer, alweer vijf jaar geleden. Dat vonden wij - en met wij bedoelen we 't hele publiek - een GEWELDIGE avond, dus kijken we al reikhalzend uit naar het vervolg: 237 redenen om door te gaan

Losjes associëren de twee mannen over het leven en de dood, terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten. Onder de vlag van Orkater staat dit recept absoluut garant voor een heerlijke, herkenbare avond 'feelgood' theater.

Geert Lageveen is natuurlijk bekend als een geweldig acteur, maar ook als regisseur van o.a. Plien & Bianca, Sanne Wallis de Vries en Veldhuis & Kemper. Leopold Witte is bij het grote publiek bekend van Gooische Vrouwen (als Evert Lodewijkx). Beiden zijn natuurlijk kernspelers voor muziektheatergezelschap Orkater. 

"Regisseur Michiel de Regt laat de twee doen waar ze goed in zijn: een theatrale versie spelen van zichzelf. Geestige en vileine speldenprikjes delen ze uit, die even snel weer met de mantel der vriendschap worden bedekt."
Parool ★★★★

"Alles aan deze voorstelling klopt. De teksten van Geert Lageveen en Leopold Witte zijn beurtelings hartverwarmend, scherp, vilein, grappig en gemeen, in een mix die werkt. De acteurs zijn extreem aan elkaar gewaagd, vullen elkaar aan waar dat moet en staan haaks op elkaar als dat beter werkt. 
Zelfs wanneer het verhaal een dramatische wending neemt, is het nog altijd geestig, herkenbaar en gevat. 237 redenen om door te gaan is een juweeltje [...]"

Theaterkrant ★★★★★

 

 

Tickets kopen
Datum Zaterdag 13 oktober 2018
Prijs (regulier) € 21,50
Aanvang voorstelling 20:15