DE DINGEN DIE BEGRAVEN LIGGEN
ZA13NOV

Orkater DE DINGEN DIE BEGRAVEN LIGGEN

Bij deze voorstelling is een coronatoegangsbewijs nodig. 
Een ode aan de zoekende mens

Een ridder doolt rond op een eindeloze zandvlakte. Hij is op zoek naar zijn zwaard. In plaats daarvan vindt hij een man met een metaaldetector, die op zijn beurt zoekt naar verlossing. Ze komen tot een deal: Als de man de ridder helpt zijn zwaard te vinden, zal de ridder de man doden met zijn zwaard. Wat volgt is een kosmische, surrealistische, muzikale zoektocht. Een roadtrip zonder wegbeschrijving waarin het leven nooit loopt zoals gehoopt.

"Orkater schiet met De Dingen opnieuw in de roos. ... een heerlijk associatief discours over zaken als de zin en zinloosheid van het bestaan, met fijne woordgrappen en vondsten die in de verte doen denken aan Becketts Wachten op Godot. Tel erbij op aanstekelijk spel, opzwepende muziek en de fraaie vormgeving van Lisanne Bovée, en je hebt een voorstelling als een bekoorlijk sprookje over zoeken, kwijtraken en verdwalen – en niet opgeven.”
De Volkskrant ★★★★
 

De Theaterkrant: "De voorstelling staat als een huis, ... De afwisseling van speelstijlen, van muziek en tekst, de vele subtiele omdraaiingen en kleine grapjes maken het een feest om naar te kijken. De kolderieke, surrealistische zoektocht transformeert tot een gebruiksaanwijzing om te leven."

Jasper Stoop en Simme Wouters hebben elkaar ontmoet tijdens hun opleiding aan de Amsterdamse toneelschool. Daar vonden ze elkaar in een gedeelde liefde voor taal en muziek. Simme studeerde er in 2019 af met zijn zelfgeschreven voorstelling De man die per ongeluk het grote verdriet had ingeslikt, waarvoor hij datzelfde jaar de Top Naeff Prijs in ontvangst mocht nemen. Jasper deed dit fijntjes over in 2020: studeerde af en won (met Teun Donders) de Top Naeff Prijs voor zijn afstudeervoorstelling De worm in het zijn. Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. De dingen die begraven liggen is de 23e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

Voor hun debuutvoorstelling werken Simme & Jasper samen met acteur Jurjen Zeelen en scenografe Lisanne Bovée.

 

Tickets kopen
Datum Zaterdag 13 november 2021
Prijs (regulier) € 19,50
Aanvang voorstelling 20:15