The Insult
DO13DEC

Filmhuis The Insult

Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak.

The Insult is met verschillende Publieksprijzen internationaal helemaal door het publiek omarmd.  De film is afgelopen jaar op het International Film Festival Rotterdam in zijn Nederlandse première gegaan. Kamel El Basha won op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur. The Insult stond dit jaar op de shortlist van de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

"Ruzie maken en beledigen wordt in The Insult haast tot kunst verheven, maar toch is het een liefdevol portret van het leven in Libanon"
De Volkskrant ★★★★

"Het verschil tussen dader en slachtoffer verdwijnt, de deprimerende situatie waarin beide zich bevinden is alles dat over blijft."
Cinemagazine ★★★★

"De spannende Libanese Oscarkandidaat"
Trouw ★★★★

Tickets kopen
Datum Donderdag 13 december 2018
Prijs (regulier) € 9,50
Aanvang voorstelling 20:15