Biblioplus & De Weijer
VR15MRT

Nacht van de Bibliotheek Biblioplus & De Weijer

Kamperen in de feeëriek gelegen bieb van Boxmeer? Tja... dat willen we allemaal wel.
Welnu, met gepaste trots mogen wij melden: binnenkort is het zo'n feest!
Op 15 maart vindt plaats, voor de tweede maal in de wereldgeschiedenis: De Nacht van de Bibliotheek. 
Een cultureel spektakel van de vroege avond tot de late ochtend, aldus onderbroken door een tuk tussen de boeken. 

Het programma wordt wederom gecoördineerd door het eeuwig verrassende kunstenaarscollectief De Naakte Waarheid. In de line-up vind je niemand minder dan Aafke Romeijn. Romeijn bracht als singer-songwriter al vele albums uit, waarvan meest recent Versplintering op rechts. Vorig jaar verscheen haar debuutroman Concept M. Als journalist is ze werkzaam voor o.a. Vrij Nederland en Volkskrant. Haar kat heet Henk. En we zijn ongelofelijk blij dat ze erbij is.
Verder zal Loes Wijnhoven (de helft van Clean Pete) haar favoriete gedichten over seks voordragen, met muzikale begeleiding van Mart (Slack Attack) op saxofoon. Is er een heuse Boyband (de literaire Boyband). Zal er een schrijfworkshop worden begeleid door Op Ruwe Planken. Zijn de fenomenale bands Barry de Wit en Vital Connection aanwezig. Is er dit jaar een kapelcollege door cultuurhistoricus dr. Floris Meens (RU) die de relatie tussen muziek, emoties en sociale relaties in de privésfeer gaat duiden. Staat er een weergaloze rapbattle gepland met de pientere comepetitierapper Lynx vs. Jenzel Crocker. Is meercat in da house. Gaat DJ Vilosov plaatjes draaien. Zal Hanne van Renesse haar voorstelling spelen. Is er videokunst van Mar. S. Doet schrijver Liene Schipper haar ding. En dat alles wordt wederom met de blote hand vastgelegd door Snoerkat en Roomijs, de tekenaars die ook vorig jaar een weergaloze reportage maakten. En ohja! ’s Ochtends Yoga en ontbijt met live muziek door pianist Roy Wijngaarde.

Reserveer dus snel een slaapplek in een tentje met ruimte voor twee voor 22,50 p.p. (niet-leden) of 20,- p.p. (bibliotheek-leden en studenten), incl. ontbijtje via www.biblioplus.nl

Inloop vanaf 20.30 uur, start programma: 21.00 uur.

Externe verkoop
Datum Vrijdag 15 maart 2019
Aanvang voorstelling 21:00

Kaartverkoop via www.biblioplus.nl