Science Battle


Op dit moment zijn er (nog) geen voorstellingen beschikbaar.
WO22JAN

Science Battle

Op woensdagavond 22 januari  is het weer zover: de Science Battle! 
Jonge wetenschappers laten hun vertrouwde laboratoria even achter zich en pakken hun podium. Ze leggen in tien minuten scherp en met humor uit hoe hun promotie-onderzoek in elkaar steekt en het publiek bepaalt wie dat het beste doet. Het is ten slotte een wedstrijd. 

Wetenschappelijk onderzoek leuk én toegankelijk maken in de regio, dat is de grote drijfveer achter deze drie avonden Science Battle. Naast de sprekers wordt de avond vakkundig aan elkaar gepraat door allesweter René Broeders en hij stelt je natuurlijk ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op wetenschapsgebied. 

De Science Battle wordt mogelijk door sponsoring van Marel Poultry & de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, als een bijdrage aan het kennisnetwerk in de regio. De show is gratis toegankelijk voor middelbare scholieren (of eigenlijk: iedereen onder de 21). Hoezee! 

De onderwerpen: 

Feline Lindhout (Universiteit Utrecht) onderzoekt slimme cellen en helpt ons op weg om er een beetje van te begrijpen. Als we iets beslissen kan dat in een fractie van een seconde. In die korte tijd gebeurt er in de hersenen zo veel, dat we een heel leven nodig hebben om dat te snappen.

Marte van der Linden (Universiteit Utrecht) is gek op zilver en goud. Zij zoomt onvoorstelbaar ver in op dit edele materiaal en kijkt wat er gebeurt als je ze bestookt met röntgenstralen. En ja, daarvoor zit ze soms nachtenlang in een eenzame bunker in Frankrijk.

Mylene Böhmer (Erasmus MC en TU Eindhoven) staat in de schijnwerpers om te vertellen hoe licht van invloed is op een goede nachtrust. Wedden dat je daarbij niet in slaap valt?

Tickets kopen
Datum Woensdag 22 januari 2020
Prijs (regulier) € 10,00
Prijs (vrijkaart scholieren) € 0,00
Aanvang voorstelling 20:15
Op dit moment zijn het theater en de horeca nog buiten bedrijf.
Afhankelijk van de ontwikkelingen rond Corona zullen we vanaf september weer geleidelijk opstarten.
Het gebouw is open voor huurders en mensen met een afspraak.
Kijk op “Laatste Nieuws" voor de recente ontwikkelingen.
×