Campus Cleve
DI23JUL

Zomeravondconcerten Campus Cleve

De finaleklapper van de internationale muziekzomer “Campus Cleve”: het Euregio Concerten Rijn-Waal Studentenfestival!

Jonge talentvolle pianisten hebben een reeks masterclasses achter de rug en sluiten af met deze pianoconcerten op verschillende locaties in de Euregio. De Weijer is er daar trots één van, met maar liefst zes concerten. 

Inmiddels kunnen we uit ervaring zeggen: ze zijn ‘ontroerend en steengoed’.  

Vanavond! Carmen Geutjes. Ze werd geboren in 2003 en kreeg op haar 5e haar eerste pianolessen van Carol Gilges. In 2013 slaagde ze als 10-jarige voor het toelatingsexamen voor de jong talent afdeling van het Robert Schumann Conservatorium in Düsseldorf en is daar sindsdien jongstudente.

Ze won diverse prestigieuze pianoconcoursen, waaronder  in 2013 de 1e Prijs bij het Steinway Pianoconcours in Hamburg en in 2014 de 1e Prijs bij het internationale Pianoconcours in Granada (Spanje). Vorig jaar werd ze bij het Klavierpodium in München verkozen tot „Virtuoze 2016“ en won daar verder nog de „Aslamas Camerata Prijs“, „Klavierpodium-Crescendo Prijs“, „Chance Festival-Prijs“ en de „Academie-Prijs“. Bij het internationale Bodensee Pianoconcours 2017 won ze de publieksprijs. In 2018 won Carmen de 1steprijs bij de Bitburger Pianowedstrijd, alsook de speciale prijs. In 2020 zal ze met een solo concert de volgende Bitburger Pianowedstrijd openen. In april 2018 werd ze uitgenodigd door het Kaunas City Festival in Litauen, daar speelde ze nog als 15-jarige Tschaikowski’s 1stepianoconcerto met het stadsorkest in de Staatsfilharmonie van Kaunas. Haar prestatie werd beloond met een staande ovatie. 

De jonge pianiste presenteerde haar veeleisend repertoire in belangrijke zalen zoals de Laeiszhalle Hamburg, Philharmonie Essen, Robert-Schumann-Zaal Düsseldorf, Harenberg City-Center Dortmund, Stadthalle Mülheim, Konzertzaal Lindau, Rathaus Recklinghausen, Cultuurkerk Bottrop, Wasserburg Ratingen, Audimax Kleve, Tonhalle Geldern, Schlösschen Borghees Emmerich, Cultuurkerk Goch evenals in Boxmeer (Nederland), Granada(Spanje) en Chongqing (China).

Repertoire vanavond zijn werken van: Beethoven, Chopin, Rachmaninoff en Strawinsky

Tickets kopen
Datum Dinsdag 23 juli 2019
Aanvang voorstelling 20:15