Kabul, City in the Wind
ZO24FEB

So Docu! Kabul, City in the Wind

Tickets voor al deze topdocumentaires én lunch & borrel? Dus alles erop en eraan? Klik HIER
Wegens succes herhaald: So Docu! In samenwerking met ons Filmhuis presenteren wij vol trots een selectie van de beste internationale documentaires op één dag. 

Programma:
11:00 Kabul, City in the Wind (selectie van SOB)
12:30 Lunchpauze 
13:30 Het wonder van Le Petit Prince
15:15 Plaspauze
15:45 Heartbound 
17:45 Piet’s borreluurtje 
 
Een volledig arrangement bestaat uit tickets voor deze drie topdocumentaires, een heerlijke lunch inclusief koffie en thee en na afloop een borrelplank met drankje tijdens Piet’s borreluurtje voor de totaalprijs van €32,50. 
Natuurlijk is het ook mogelijk om de documentaires los te bezoeken, een kaartje is dan €7,50. 

KABUL, CITY IN THE WIND
Aboozar Amani 
(86 min.) 

Evenals het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA) opent So Docu! met de prachtige documentaire Kabul, City in the Wind. Dit is tevens de selectie van Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. De docu geeft een bijzondere kijk in het regelmatig door aanslagen getroffen Kabul. 

Deze film van regisseur Aboozar Amani volgt Abas, die onvervaard en altijd op zoek naar passagiers zijn gammele bus door de chaos heen stuurt. 
Verderop in dezelfde grauwe, in een permanente stofwolk gehulde stad worden de jonge tiener Afshin en zijn kleine broertje Benjamin door hun vader, een ex-militair, meegenomen naar een gedenkplaats met portretten van bomslachtoffers. Als zijn vader om veiligheidsredenen naar Iran vertrekt, is Afshin plotseling het hoofd van de familie. 
In zijn eerste lange documentaire volgt Aboozar Amini in losse stijl afwisselend de buschauffeur en de twee broertjes. Thuis met zijn kinderen heeft Abas plezier, maar verder is geluk schaars. Zijn bus raakt defect en schuldeisers zeuren aan zijn hoofd. Om zijn narigheid te vergeten zingt hij een lied en rookt hij zijn hasj. Afshin en Benjamin doen hun best hun vader niet teleur te stellen en nemen hun taken in en om het huis bijzonder serieus. Tussen deze impressies van het leven in Kabul laat Amini zijn hoofdpersonen rechtstreeks in de camera vertellen over hun zorgen en wat ze gedroomd hebben – de Afghaanse nachtmerrie is nooit ver weg.

De kracht van de film zijn de drie aandoenlijke hoofdfiguren die de regisseur heeft gevonden en mag volgen.
NRC ★★★★

Innemende documentaire. 
Volkskrant ★★★★

Film over de enorme levenskracht van zijn hoofdpersonen.
Trouw ★★★★

Wat die permanente dreiging en onzekerheid met mensen doet, maakt Kabul, City in the Wind hartverscheurend duidelijk.
Het Parool

Tickets kopen
Datum Zondag 24 februari 2019
Prijs (regulier) € 7,50
Aanvang voorstelling 11:00