Met boekhandel van Dinter & Biblioplus
ZO24NOV

Wim Daniels Boekt Met boekhandel van Dinter & Biblioplus

Houd je van boeken? Dan wil je dit niet missen. Wim Daniëls Boekt is 'n middag met altijd een flinke dosis humor, altijd unieke gesprekken, altijd goede boeken en altijd live muziek. De inloop is vanaf 14:30 uur. 

Op zondag 24 november is het alweer zover: Wim Daniëls Boekt! De bekende Brabantse schrijver en columnist verzorgt dit jaar drie literaire boekentalkshows in De Weijer en deze zondag is het eindelijk tijd voor de eerste editie van dit seizoen. 

Wim spreekt wederom met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwste literaire werk en dat doet hij - zoals we van hem gewend zijn - met kennis van zaken, humor en flair. Deze editie zijn dat Rob van Essen, Marjolein Beumer en Sacha Bronwasser. 

•••

Rob van Essen behoort tot de beste schrijvers van het Nederlands taalgebied.
'De goede zoon' is een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder. 
Dit boek won de Libris Literatuur Prijs 2019! ‘Een meeslepende roman die realisme en vreemdheid naadloos weet te verweven: voor zulke boeken hóef je dus helemaal niet naar Japan. Van Essen is onze eigen Haruki Murakami.’ 

Verder te gast is Sacha Bronwasser, kunsthistoricus en lange tijd recensent voor de Volkskrant, ze debuteert met een ideeënrijke, beeldende roman: 'Niets is Gelogen'. Het boek gaat over een klein incident dat het uitgangspunt vormt van een indringend verhaal over dood, leven en kunst.
‘Sacha Bronwasser vindt taal voor alles wat zich niet of nauwelijks laat herinneren. Het effect is betoverend.’

Ten slotte gaan we het hebben over de debuutroman van scenarioschrijfster en voormalig actrice Marjolein Beumer, die ook het scenario voor de zeer succesvolle Soof-films schreef. 'Zonder Publiek' is een ontroerende roman over de feilbaarheid van het leven, de kracht van verbeelding en de band tussen moeders en dochters. 

Natuurlijk geen Wim Daniëls Boekt zonder een fijne muzikale begeleiding, vanaf 14:30 uur is er weer live muziek!

Het programma is de trots van samenwerkingspartners Boekhandel van Dinter, Biblioplus en De Weijer, ze vinden dit seizoen plaats op 24 november, 19 januari (let op! Dit staat op een andere datum in het programmaboekje van De Weijer) en 29 maart. 

Uitverkocht
Datum Zondag 24 november 2019
Prijs (regulier) € 9,50
Aanvang voorstelling 15:00