WO 26 JUL 2023

Zomeravondconcerten David Jun Chen (China)

De zestiende editie van de Internationale Muziekzomer “Campus Cleve” vindt plaats tussen 16 juli en 30 juli 2023.
Ook dit jaar legt de organisatie, “Klavierfestival NiederRheinLande – Pianofestival NederRijnLand e.V.” in samenwerking met het “Katholische Bildungszentrum Wasserburg Rindern”, de nadruk niet enkel op het vanzelfsprekende muzikale aspect. Daarnaast is ook de sociale component van groot belang. Het “campus-leven” brengt nauwe contacten tussen jonge pianisten van over de hele wereld teweeg, wat bijdraagt aan de internationale uitstraling van de muziekzomer.
De Internationale Muziekzomer “Campus Cleve” omvat naast de masterclass voor pianisten ook een pianofestival, gespeeld door de deelnemers aan deze masterclass. De jarenlange nauwe samenwerking met KawaiEuropa vindt zijn weerklank in de naam van de masterclass: KAWAI – “Heinrich Neuhaus”-Masterclass voor piano, zo ook het Euregio Rijn-Waal Studentenfestival dat ondersteund wordt door Euregio.
De deelnemers aan de KAWAI – “Heinrich Neuhaus”-Masterclass zijn allen uitzonderlijk getalenteerde jonge pianisten die aan diverse conservatoria in Europa studeren, zich voorbereiden op een auditie of een concours of zich na het afsluiten van hun studie nog verder willen bekwamen.

Pianist:

David Jun Chen

R. Schumann

F. Liszt

© Tong Li

Vrij entree
Datum Woensdag 26 juli 2023
Prijs Vrij entree
Aanvang voorstelling 20:15