met Boekhandel van Dinter & Biblioplus
ZO27JAN

Wim Daniels met Boekhandel van Dinter & Biblioplus

Wim Daniëls Boekt! De bekende Brabantse schrijver en colomnist verzorgt weer vier literaire boekentalkshows bij ons. Hij spreekt met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwste literaire werk en dat doet hij - zoals we van Wim gewend zijn - met kennis van zaken, humor en flair. Deze tweede editie zijn dat: 

Filosoof en auteur Fleur Jurgens over haar boek Drakensteyn, Droomkasteel. Het op feiten gebaseerde verhaal van het turbulente huwelijk van Minnie en Anton Mandemaker, de eerste maar kortstondige kokkin en butler van kasteel Drakensteyn. Het verhaal scheert langs bekende historische feiten, zoals de eerste schuchtere ontmoetingen tussen prinses Beatrix en de hooghartige Duitser Claus von Amsberg, de totstandkoming van hun omstreden huwelijk en hun legendarische bruiloft. 

Auke Hulst met Zoeklicht op het gazon, waarin hij de mysterieuze verdwijning van vicepresident Richard Nixon in 1960 onderzoekt. Eerder verschenen van zijn hand En ik herinner me Titus Broederland, Slaap zacht, Johnny Idaho en Kinderen van het Ruige Land. 
Hij beschrijft op intelligente wijze de invloed van karakters op de loop van de geschiedenis van de Amerikaanse politiek. 

Roxane van Iperen over haar boek 't Hooge Nest. In 2012 verhuist de schrijfster naar een villa in de bossen van Naarden. Tijdens een verbouwing komt ze achter de verbijsterende geschiedenis van het huis: het blijkt een belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze vertelde er afgelopen november over bij DWDD, bekijk het fragment vooral hier! In het fragment zit Roxane aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.

Houd je van boeken? Dan wil je dit niet missen. Wim Daniëls Boekt is 'n middag met altijd een flinke dosis humor, altijd unieke gesprekken, altijd goede boeken en altijd live muziek. De inloop is vanaf 14:30. 

Het programma is de trots van samenwerkingspartners Boekhandel van Dinter, Biblioplus en De Weijer, ze vinden dit seizoen plaats op 25 november, 27 januari, 24 maart en 26 mei. 

Tickets kopen
Datum Zondag 27 januari 2019
Prijs (regulier) € 9,50
Aanvang voorstelling 15:00