WO 29 MEI 2019

Janne Schra Muziekcafe

Ze kon nooit naar de kleine dansende lichtjes aan de overkant van het water kijken zonder te denken: ‘Zou het daar nog beter zijn? Leuker? Spannender?’ Als ze uitkeek over de Mississippi, op een strand met paradijsvogels zat, of met de tourbus langs een brug in Shanghai reed, altijd was er dat verlangen naar meer. Dat verlangen leverde een heleboel muziek op.

Na het succes van Room Eleven en Schradinova tourt Janne Schra internationaal onder eigen naam. Ze stond op het Montréal Jazz Festival bijvoorbeeld, in Berlijn en in Tokyo. Ze kreeg een Zilveren Harp, gouden en platina platen en haar laatste studioalbum PONZO (2015) werd meteen na de release genomineerd voor een Edison. Janne Schra is dit seizoen het fonkelende sluitstuk van onze reeks Muziekcafé.

"Het succes van haar vorige album Ponzo heeft haar zelfvertrouwen gegeven. Op OK klinkt Janne Schra relaxed en durft ze elk liedje haar eigen vorm te laten hebben. Een breed palet aan klankkleuren komt voorbij: veel akoestische snaarinstrumenten, toetsen, blazers en speelse koortjes.In Bluebird grijpt ze zelfs terug naar het succesgeluid van Room Eleven. Het mag allemaal en dat levert een weldadig relaxte plaat op."
Muziekblad OOR 

"[...] dit is Janne Schra’s mooiste plaat. De zomervakantie kan niet zonder."
 "Jazzy, zomers, licht en dromerig klinken de liedjes, soms haast als haar oude succesband Room Eleven, al zouden we OK-liedjes als 'Light' en het prachtige 'Paris Syndrome' voor geen Room Eleven-song willen inruilen."

De Volkskrant ★★★★

 

Tickets kopen
Datum Woensdag 29 mei 2019
Prijs (regulier) € 16,00
Aanvang voorstelling 20:15