DO 01 AUG 2024

Sofiia Mushtai (Oekraïne) Euregio Rijn-Waal Studentenfestival 2024

Sofia Mushtai werd in 2002 in Oekraïne geboren. Ze begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Op dertienjarige leeftijd werd ze uitgenodigd om te studeren aan de beroemdste muziekschool van Oekraïne, de Kiev University of Music, in de klas van Tatjana Abaeva en Boris Fedorov, waar ze in 2020 succesvol afstudeerde.

Sofiia is meervoudig laureate, winnares en deelneemster aan vele internationale concoursen en  masterclasses in Oekraïne, Polen, Duitsland, Kroatië, Italië, Oostenrijk en Nederland. Tot haar belangrijkste prijzen behoren o.m. ​​de eerste prijzen op het “School of Mastery” Concours en het “Art of the 21st Century” Concours, een speciale prijs op de “International Fryderyk Chopin Piano Competition for Children and Youngsters” (Polen, Szafarnia), de tweede prijs op de “XVI National Competition for Young People” wedstrijd in het kader van het Heinrich Neuhaus Pianofestival (Oekraïne), de tweede prijs op de “IV International Music Competition” (Rome, Italië) en een speciale prijs op de “International Vladimir Horowitz Competition for Young Pianists” .

Ze volgde masterclasses bij onder meer Milana Chernyavska (Oostenrijk), Alexei Grunyuk (Groot-Brittannië), Bernd Goetzke (Duitsland), Natalia Trull (Rusland), Imre Rohmann (Oostenrijk), Michel Dalberto (Frankrijk), Philippe Raskin (België), Andreas Fröhlich (Duitsland), Yuri Kot (Oekraïne), Justas Dvarionas (Litouwen) en Dietmar Nawroth (Duitsland).

Sofia neemt regelmatig deel aan muziekfestivals zoals het “Euregio Rijn-Waal Studentenfestival”, “Accords of Khortytsia”, de Festivalmuziekdagen in Seefeld, het D'Accord Festival en het Piano Loop Festival. Daarnaast speelde ze talloze concerten in haar thuisland en in vele andere Europese landen.

Ook kamermuziek en liedbegeleiding vormen een belangrijk onderdeel van haar muzikale activiteiten. Ze werkte samen met vele kamermuziekensembles in Oekraïne en Europa. Als soliste speelde Sofia met diverse orkesten in Oekraïne.

Sinds 2021 zet Sofiia haar studie verder in Duitsland en bereidt ze haar bachelor diploma voor bij Grigory Gruzman aan de FRANZ LISZT Universiteit voor Muziek in Weimar.

Het volledige programma

- Woensdag 24 juli, 20u15
Kateryna Shapran (Oekraïne) met werken van L. van Beethoven, F. Schubert en F. Liszt

- Donderdag 25 juli, 20u15
Kamilė Zaveckaitė (Litouwen) met werken van L. van Beethoven, C. Schumann en M.K. Čiurlionis

- Vrijdag 26 juli, 20u15
Hyelim Kim (Zuid-Korea) met werken van F. Schubert, R. Schumann, Fr. Chopin, C. Debussy en M. Ravel

- Woensdag 31 juli, 20u15
Lal Karaalioglu (Turkije) met werken van Fr. Chopin, K. Szymanowski en I.J. Paderewski

- Donderdag 1 augustus, 20u1
Sofiia Mushtai (Oekraïne) met werken van L. van Beethoven, Fr. Chopin en J. Brahms

- Vrijdag 2 augustus, 20u15
Yevhenii Motorenko (Oekraïne) met werken van W.A. Mozart en F. Liszt

Vrij entree
Datum Donderdag 01 augustus 2024
Prijs Vrij entree
Aanvang voorstelling 20:15