DO 01 DEC 2022

Filmhuis Just 6.5

In Just 6.5 duik je ruim twee uur in de drugswereld van Teheran. Een rauwe, overtuigende film die draait om corruptie, wantrouwen, ongelijkheid en bovenal om onvergetelijke scènes.

Stel, de politie houdt in Teheran twee mensen staande. De eerste heeft tien gram drugs op zak, de tweede honderd kilo. Quizvraag: wie wordt zwaarder gestraft? Antwoord: niemand – voor beiden dreigt de doodstraf. Dit kun je een ver doorgevoerd ontmoedigingsbeleid noemen, maar tegelijkertijd spoort het drugsdealers aan om risico’s te nemen. Immers, als de straf toch vaststaat zodra je een snipper drugs bij je hebt, dan kun je toch net zo goed grote partijen meenemen?

 

Samad is lid van de anti-narcoticabrigade en op zoek naar de grote drugsbaas Nasser Khakzad. Hij weet deze op te sporen in zijn penthouse waar hij Nasser bewusteloos terugvindt, nadat deze  zichzelf van het leven wilde beroven. Samad weet hem weer bij te brengen,waarna hij de drugsbaas in de cel gooit, in de hoop om Nasser op juridische manier te laten boeten voor zijn daden. Zonder zijn daden goed te praten, toont de film echter ook de mens achter de drugsbaron: ook Nasser heeft een gezin, met onschuldige vrouw en kinderen die door deze hele situatie worden meegesleurd en onbedoeld mede slachtoffer worden...

Tickets kopen
Datum Donderdag 01 december 2022
Prijs (regulier) € 10,00
Aanvang voorstelling 20:15