ZO 02 APR 2023

Cultuur & Cappuccino Klassiek Ochtendconcert

Gitaristen duo
Vladislav Fedorov & Nikolai Studenikin

DE TOEGANG IS GRATIS- EEN TICKET IS NIET NODIG

Begin je zondag goed, met een heerlijke Cultuur & Cappuccino!

Iedere eerste zondagochtend van de maand een prachtig, klassiek ochtendconcert op absoluut topniveau in De Weijer. De musici voor deze reeks worden zorgvuldig geselecteerd door Prof. Boguslaw Jan Strobel, voormalig docent aan het conservatorium van Kleve. 

Het concert is gratis te bezoeken, een vrije gift wordt warm gewaardeerd en komt direct ten goede aan de musicus van dienst. 

Nikolai Studenikin en Vladislav Fedorov kennen elkaar al sinds hun studententijd in Moskou en treden al enkele jaren succesvol op als gitaarduo. Momenteel studeren ze kamermuziek als duo bij prof. Hans-Werner Huppertz aan de HfMT Keulen/Aken. Hun programma is zeer uitgebreid en omvat zowel originele werken voor klassiek gitaarduo als transcripties voor deze bezetting.

Belangrijke artistieke impulsen kregen ze tijdens masterclasses bij onder meer Sergio en Odair Assad.

Vladislav Fedorov werd geboren in Karaganda, Kazachstan. Hij studeerde aan het Gnessins College in Moskou, aan de "Accademia Chigiana di Siena" in Italië en van 2012 tot 2019 aan de Musikhochschule Köln, waar hij met succes zijn bachelor- en masteropleiding afrondde in de klas van prof. Roberto Aussel. Hij volgde tal van masterclasses bij internationaal erkende kunstenaars (waaronder Oscar Ghiglia, Carlo Marchione en Aniello Desiderio). Als winnaar van talrijke internationale concoursen speelde Vladislav Fedorov al in de staatskapel in Sint-Petersburg, de concertzaal van de Russische Muziekacademie, de concertzaal van het Conservatorium van Moskou en op tal van andere gerenommeerde concertzalen in binnen- en buitenland. In 2011 en 2012 voerde hij luit- en mandolineconcerten van A. Vivaldi uit samen met het "Orchestre da Camera e da Chiesa". Hij is een enthousiaste leraar en is momenteel docent aan de muziekschool in Rheinbach.

Nikolai Studenikin werd geboren in Simferopol op het Krim-schiereiland in Oekraïne. Na het verlaten van school studeerde hij ook aan het Gnessins College in Moskou bij Anastasia Bardina en in 2015 verhuisde hij naar de HfMT Keulen/Aken in de klas van prof. Hans-Werner Huppertz.

Daar rondde hij in 2019 zijn bachelor en in 2022 zijn master af met topcijfers. Belangrijke artistieke impulsen kreeg hij tijdens tal van masterclasses, onder meer bij Aniello Desiderio, Zoran Dukić en David Russell.

Hij nam met succes deel aan internationale wedstrijden en heeft verschillende cd- en videoproducties op zijn actief.

Zijn grote interesse ligt bij kamermuziek. Hij treedt regelmatig op in concerten door heel Europa in verschillende formaties.

Nikolai is ook een gepassioneerd pedagoog, tijdens zijn master was hij al assistent in de klas van prof. Hans-Werner Huppertz. Momenteel geeft hij les aan de jeugdmuziekschool in Heinsberg.

Vrij entree
Datum Zondag 02 april 2023
Prijs Vrij entree
Aanvang voorstelling 11:00