ZO 02 OKT 2022

Cultuur & Cappuccino Klassiek Ochtendconcert

CLRA STROBEL - PIANO

Het concert is gratis te bezoeken, Een ticket is niet nodig. Een vrije gift wordt warm gewaardeerd en komt direct ten goede aan de musicus van dienst.

Begin je zondag goed, met een heerlijke Cultuur & Cappuccino!

Iedere eerste zondagochtend van de maand een prachtig, klassiek ochtendconcert op absoluut topniveau in De Weijer. De musici voor deze reeks worden zorgvuldig geselecteerd door Prof. Boguslaw Jan Strobel, voormalig docent aan het conservatorium van Kleve. 

Clara Strobel (° Sint-Niklaas, België - 2002) stamt uit een muzikale familie en kreeg haar eerste pianolessen van haar vader. Van 2009 tot 2013 volgde ze pianoles aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in haar geboortestad bij Johan Lybeert. Tot 2019 studeerde ze aan de “Robert Schumann Musikhochschule” Düsseldorf in de jong talent afdeling “Schumann Junior” in de klas van Prof. Barbara Szczepanska. Sinds november 2020 studeert ze bachelor piano aan de “Hochschule für Musik, Theater und Medien” in Hannover bij prof. Ewa Kupiec.

Clara is laureate van verschillende wedstrijden: 1ste prijs bij de Duitse regionale muziekwedstrijd “Jugend Musiziert” voor kamermuziek (2008) en voor piano solo (2009), 3de prijs als jongste laureate bij de Belgische Cantabile Pianowedstrijd (2010) en de 1ste prijs bij de Steinway Wedstrijd (2013), waar ze ook verkozen werd om België te vertegenwoordigen op het 16de Internationale Steinway Festival voor de Jeugd in Hamburg (september 2014). In september 2020 won ze de 2de prijs bij de Cantabile Pianowedstrijd in de leeftijdscategorie tot 19 jaar.

Daarnaast mocht ze in 2011 ook de cultuurprijs voor aanstormend talent van de stad Sint-Niklaas ontvangen.

Concertervaring kon ze opdoen tijdens optredens in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zuid-Korea, zowel solo als in kamermuziekverband. Ze kreeg ook verdere muzikale impulsen tijdens masterclasses bij o.a. Georg Friedrich Schenck, Anna Malikova, Daniel Blumenthal, Severin von Eckardstein, Janusz Olejniczak, Bernd Goetzke, Geoffrey D. Madge, Ian Fountain, Boris Berman en Lev Vinocour.

 

Programma

L. van Beethoven       Sonate in A groot, op. 101

                                                    1.  Etwas lebhaft, und mit innigsten Empfindung.

                                                            Allegretto, ma non troppo

                                                     2. Lebhaft, marschmäßig. 

                                                           Vivace alla marcia

                                                     3. Langsam und sehnsuchtsvoll.

                                                           Adagio, ma non troppo, con affeto

                                                     4. Geschwind, doch nicht zu sehr, und mit 

                                                            Entschlossenheit. Allegro

Fr. Chopin                 Scherzo nr. 3 in fis klein, op. 39

- pauze -

R. Schumann            Symphonische Etüden, op. 13

 


Vrij entree
Datum Zondag 02 oktober 2022
Prijs Vrij entree
Aanvang voorstelling 11:00