ZO 07 JAN 2024

Cultuur & Cappuccino Klassiek Ochtendconcert

Cultuur & cappuccino

Begin je zondag goed, met een heerlijke Cultuur & Cappuccino!

Iedere eerste zondagochtend van de maand een prachtig, klassiek ochtendconcert op absoluut topniveau in De Weijer. De musici voor deze reeks worden zorgvuldig geselecteerd door Prof. Boguslaw Jan Strobel, verbonden aan het conservatorium van Kleve.

Een vrije gift wordt warm gewaardeerd en komt direct ten goede aan de musicus van dienst.

 

Sonia Crisante, harpiste sinds haar zevende, rondt momenteel haar laatste semester af aan de Robert Schumann Universiteit in Düsseldorf onder leiding van prof. Fabiana Trani. In 2019 behaalde ze haar bachelordiploma aan het Conservatorio Jacopo Tomadini in Udine, Italië.

In 2022/2023 werkte ze als academicus bij de Magdeburg Philharmonic. Tijdens haar verblijf in Duitsland deed ze veel orkestervaring op, waaronder tijdelijk werk bij gerenommeerde ensembles als onder meer het Düsseldorf Symphony Orchestra. In mei 2023 trad ze ook op als soliste op het evenement "Young Virtuosen" in Mönchengladbach .

Sonia heeft met succes deelgenomen aan verschillende internationale wedstrijden, waaronder de "3e Làszlò Spezzaferri" in mei 2021 in de categorie solo harp, waar ze de 1e prijs won, evenals de "5e Diapason d'oro" in mei 2019 in de categorie solo harp , waar ze ook de eerste prijs won.

 

 

Marta Brezzo werd geboren op 22 november 1997 in Cuneo en studeerde af aan de Silvio Pellico klassieke middelbare school in Cuneo, Italië. Zij begon haar muziekstudie op achtjarige leeftijd aan het muziekinstituut “Insieme Musica” in Cuneo onder leiding van V. Meinero. Ze behaalde haar eerste graad in oktober 2018 aan het G.F. Ghedini Conservatorium in Cuneo bij professor F. Saravalli.

In maart 2021 behaalde Marta een academisch diploma van het tweede niveau aan het G. Verdi Conservatorium in Milaan bij prof. Maria Elena Bovio en in september 2023 in Luik, België een masterdiploma in kamermuziek bij Sluchin Primor. Ze nam deel aan tal van concerten en wedstrijden, waaronder de wedstrijd voor jong talent van de stad Turijn in mei 2019. Momenteel studeert ze bij professor Fabiana Trani aan de Robert Schumann Universiteit in Düsseldorf.

Vrij entree
Datum Zondag 07 januari 2024
Prijs Vrij entree
Aanvang voorstelling 11:00