ZO 07 MEI 2023

Cultuur & Cappuccino Klassiek Ochtendconcert

Duo zang - piano
Lana Sophie Westendorf, zang
Laura Mercedes Sanchez, pinao

Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover

Lena Sophie Westendorf groeide op in Hildesheim (Duitsland) en volgde sinds haar kinderjaren instrumentles fluit en piano en zong in een kinderkoor. Haar eerste ervaringen op scene deed ze op tijdens theaterproducties op school. Sinds haar 16de werkte ze mee aan verschillende operaproducties in het Theater für Niedersachsen als lid van het jeugdkoor en kreeg ze haar eerste zanglessen bij Antonia Radneva.
Sedert het najaar van 2016 studeert ze aan het FüBA in Hannover, waar ze sinds de zomer van 2017 zangles krijgt van prof. Sabine Ritterbusch. Tussen 2018 en 2020 zong ze in het Acapella Quintett „HörBänd“. In 2018 was ze te horen in de rol van Susanna in een conservatoriumproductie van “Le Nozze di Figaro” van Mozart en in augustus 2021 vertolkte ze de rol van Blondchen in Mozarts “Die Entführung aus dem Serrail” bij de “Oper auf dem Lande” in Eckerde. In het Theater für Niedersachsen was ze in meerdere producties te zien, onlangs nog in de Rap’N’Breakdance opera “Die Räuber”. In juli 2022 vertolkte ze de rol van Serpina in Pergolesis “La Serva Padrona” in het kader van een tournee-productie van het ensemble Filum. De rol van Gianetta in „Lélesir d’amore“ zong ze in augustus 2022 in de “Oper auf dem Lande” in Hannover.
Sinds 2020 zingt Lena regelmatig tijdens de muzikale missen in de Katharinenkerk in Braunschweig en in Leipzig, en werk ze mee aan projecten van het “Vokalwerk” Hannover. In 2023 zal ze optreden tijdens concerten met het Leipziger Symfonieorkest.

Laura Mercedes werd geboren in Málaga (Spanje), waar ze op 6-jarige leeftijd haar eerste pianolessen kreeg van Irene Rodríguez. Als 12-jarige won ze haar eerste pianoconcours. Na haar opleiding aan de Manuel Carra muziekschool in Málaga bij Estefanía Rosade, waar ze met onderscheiding afstudeerde, startte ze haar conservatoriumopleiding in Salamanca. Ze studeerde eveneens aan de Ferenc Liszt Akademie in Budapest piano bij prof. András Kemenes, kamermuziek bij prof. Marta Gulyás en klavecimbel bij prof. Dobozy Borbála. Haar masteropleiding volgde ze aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover, piano in de klas van prof. Ewa Kupiec, kamermuziek bij prof. Markus Becker, liedbegeleiding bij Anastasia Grishutina en dirigeren bij prof. Martin Brauß.
Ze speelde concerten in o.a. het Cervantes Theater in Málaga, de National Hungarian Radio Marble Hall in Budapest, Saint John’s Notting Hill en Saint-Martin-in-the-Fields in Londen en in Duitsland, Nederland en Oostenrijk. Sinds november 2022 heeft ze de muzikale leiding over de XM-muziektheaterclub in Hannover. Tegelijkertijd is ze gepassioneerd actief als pianolerares aan de Staatliche Jugendmusikschule in Hamburg.

 

GEZICHTEN VAN LIEFDE „Klassieke liefdesliederen“ Die Lotosblume R. Schumann Nussbaum R. Schumann Begegnung R. Strauss Chanson d´amour G. Fauré Ich liebe dich E. Grieg Ombra Mai Fu G.F. Händel “Amor Español” Canciones populares españolas M. de Falla El paño moruno Seguidilla murciana Asturiana Jota Nana Canción „Plagende liefdesgroet“ Waldeinsamkeit M. Reger Fairy Lullaby A. Beach Tell me the truth about love B. Britten I feel Pretty L. Bernstein “Opera” Che fiero momento C.W. Glück Deh vieni non tardar W.A. Mozart Warum sollt eine Frau kein Verhältnis haben O. Strauss DUO DUQUESA Lana Sophie Westendorf, zang Laura Mercedes, piano

DE TOEGANG IS GRATIS- EEN TICKET IS NIET NODIG

Begin je zondag goed, met een heerlijke Cultuur & Cappuccino!

Iedere eerste zondagochtend van de maand een prachtig, klassiek ochtendconcert op absoluut topniveau in De Weijer. De musici voor deze reeks worden zorgvuldig geselecteerd door Prof. Boguslaw Jan Strobel, voormalig docent aan het conservatorium van Kleve. 

Het concert is gratis te bezoeken, een vrije gift wordt warm gewaardeerd en komt direct ten goede aan de musicus van dienst. 

Vrij entree
Datum Zondag 07 mei 2023
Prijs Vrij entree
Aanvang voorstelling 11:00