ZA 09 APR 2022

The School of Life Dit heb je niet op school geleerd

Kom naar de eerste theatervoorstelling van The School of Life en word aan het denken gezet over die onderwerpen die uiteindelijk echt de kwaliteit van je leven bepalen. Hoe houd je je relatie gezond? Hoe ga je om met werkstress? Wie ben je eigenlijk? En wat is in godsnaam de zin van dit alles?

Het uitgangspunt? Goed leven leer je, net als rekenen en lezen, niet vanzelf. Als we volwassen worden is er alleen geen aangewezen plek meer waar we heen kunnen om dit wél te leren. Even wordt het theater deze plek; een plek waar je in gesprek gaat met grote denkers uit het verleden en heden, elkaar en jezelf. Een plek waar je tijdens een vrolijke avond nadenkt over de belangrijke onderwerpen van het leven en waar je jezelf ietsje beter leert kennen.

Ga een avond terug naar school voor de lessen die uiteindelijk écht de kwaliteit van je leven bepalen.

Wanneer is een relatie goed genoeg? Hoe vind je werk dat bij je past? En wie ben je eigenlijk?

Voor één avond wordt het theater omgetoverd tot school. Terug in de schoolbanken onderzoek je welke verwachtingen je van het leven hebt en waar ze vandaan komen. Je leert over de ideeën van grote denkers uit het verleden en heden en komt erachter wat je hier nu mee kan. Want het meeste wat we dagelijks bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter.

Docenten:

Martijn de Rijk is filosoof, acteur, schrijver en regisseur. Hij is zeven jaar verbonden geweest aan het Noord Nederlands Toneel en is daarna als acteur werkzaam geweest voor onder andere Toneelgroep Amsterdam, Laura van Dolron en Theater het Amsterdamse Bos. In 2013 rondde hij een masterstudie Wijsbegeerte af aan de Universiteit van Amsterdam.

Reine Rek is spreker, coach, programmamaker en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie.

De voorstelling wordt gemaakt door The School of Life Amsterdam.

Bij The School of Life denk je na over de belangrijkste onderwerpen uit je dagelijkse leven: werk, vriendschap, liefde, geld, familie en meer. Inzichten uit 2500 jaar cultuur en wetenschap helpen je een wijzer en mooier leven te leiden. The School of Life is opgericht door filosoof Alain de Botton en heeft vestigingen over de hele wereld.

Tickets kopen
Datum Zaterdag 09 april 2022
Prijs (regulier) € 19,50
Aanvang voorstelling 20:15