ZA 11 NOV 2023

Tobi Kooiman Best Of

Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.


‘’Tobi Kooiman strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn. (…) Een waar feest voor de theaterbezoeker.” Aldus de jury van Cameretten. Een uitverkocht Oude Luxor Theater bekroonde hem dan ook met de Publieksprijs. De Volkskrant tipte hem als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin zijn eerste solovoorstelling, ‘Best Of’, in première ging en meteen ★★★★★ van cabaret.nl kreeg. Dat gebeurt gemiddeld één keer per jaar!

 

De pers over ‘Best Of’:

"De inkijk die we krijgen in dat slimme, bijzondere hoofd van hem is origineel en grappig (…) Ik hoop dat die kinderen er komen. Omdat ik mij nu al kan verheugen op de programma’s die dat gaat opleveren." (Theaterkrant)

  • "Wat een verfrissende wind laat Tobi Kooiman waaien (…) Hoewel je voor een ‘Best Of’ een aantal ‘hits’ moet hebben gehad, zijn die er met deze eerste voorstelling nú al in overvloed" ★★★★★ Cabaret.nl

De pers over Tobi tijdens Cameretten:

  • "Talent voor een coherent verhaal, slimme grappen en opvallende redeneringen" (NRC).
  • “Snelle grappen en slimme redenaties in een knap betoog over ratio en de controle van emoties” (Dagblad van het Noorden).
  • "Hoe dat hoofd werkt maakt hij aanstekelijk inzichtelijk met beeldende verhalen en rake grappen" (Theaterkrant).
Tickets kopen
Datum Zaterdag 11 november 2023
Prijs (regulier) € 19,50
Prijs (vriendenpas kaartsoort) € 17,55
Aanvang voorstelling 20:15