ZA 17 DEC 2022

Simon Heijmans De Zachte Kracht

Een vrolijk melancholische voorstelling over eenzaamheid en vriendschap.

“Wist jij dat als je in de buurt bent van een ontploffende atoombom

Net ver genoeg om niet dood te gaan

Maar dichtbij genoeg om het echt mee te maken

Dat er dan zoveel licht is

Dat je dan heel even

Voor een paar seconden

Iemands binnenkant kunt zien

Alle botten

Helemaal hoe iemand in elkaar zit

Zo heb ik jou gezien”

Twee mensen hadden elkaar al eerder kunnen kennen, maar hun levens raakten elkaar steeds net niet. In de jaren voorafgaand aan hun eerste echte ontmoeting hebben ze allebei verloren van hun eigen eenzaamheid. Hij trok zich terug, kwam het afgelopen jaar niet buiten en leefde alleen online. Zij nam de vlucht naar voren, vertrok met grote dromen naar Amerika en komt nu zonder terug. Maar vanaf vandaag is weer alles mogelijk. En anders morgen.


Simon Heijmans (1989) is acteur, schrijver en podcastmaker. Hij studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Daarna speelde hij o.a. bij Het Toneel Speelt, MAAStd, Matzer Theaterproducties en in de muziektheaterproductie WarHorse. Op televisie was hij te zien in gastrollen in o.a. Flikken Maastricht, Tessa en De regels van Floor.
Simon is Kompaan van gezelschap Kompagnie Kistemaker en is bij hen te zien in de voorstellingsreeks Missie Márquez. Zelf maakte hij eerder de succesvoorstelling Voor altijd duurt een jaar.
Begin 2019 maakte Simon de podcast De brand in het landhuis voor NPO Radio 1 en NTR. De podcast kreeg lovende kritieken, stond wekenlang bovenaan de podcast-hitlijsten en ontving 2019 de BNR Podcast Award.

Pers over eerder werk van Simon:

“Simon Heijmans maakt met zijn tweede solovoorstelling Voor altijd duurt een jaar een voorstelling van een grote schoonheid. Hoogst ritmisch geschreven en met een rake timing uitgevoerd […]Het is dan ook geen verrassing als die metrische slotzinnen een paar tranen doen vloeien. Deze voorstelling is geestig, ontwapenend en met veel talent gespeeld. En man, wat ben ik benieuwd naar de volgende.”
(★★★★★Theaterkrant.nl over Voor altijd duurt een jaar)

“Simon Heijmans is van huis uit theatermaker en dat is terug te horen in de serie. De spanningsboog is zorgvuldig opgebouwd, hij heeft een fijne vertelstem en schetst mooie beelden.” 
(★★★★★Volkskrant over De brand in het landhuis)

De podcast ‘De brand in het landhuis,’ is te beluisteren via: https://itunes.apple.com/nl/podcast/de-brand-in-het-landhuis/id1447387615?mt=2 

Tickets kopen
Datum Zaterdag 17 december 2022
Prijs (regulier) € 18,50
Aanvang voorstelling 20:15