DO 25 JUL 2024

Kamilė Zaveckaitė (Litouwen) Euregio Rijn-Waal Studentenfestival 2024

Pianiste en Yamaha Artist Kamilė Zaveckaitė, die twee prijzen ontving van de president van de Republiek Litouwen voor haar prestaties, won een Richard Wagner-beurs en was laureate op zeventien nationale en internationale solo- en kamermuziekconcoursen.

Deze pianiste deelde reeds het podium met musici als Martha Argerich, Arcadi Volodos, Elisabeth Leonskaja en trad op met het Jena Philharmonic, de Kaunas City Symphony, Brixen Classics en het Klaipeda Chamber Orchestra. Kamilė voltooide haar bachelor aan de Franz Liszt Muziekacademie in Weimar bij Prof. Grigory Gruzman. Tijdens haar opleiding studeerde ze een jaar aan het conservatorium van Zagreb, waar ze les volgde bij prof. Ruben Dalibaltayan in het kader van het Erasmus+ programma. Momenteel studeert ze master bij prof. Jasminka Stancul aan de University of Music and Performing Arts in Wenen.

Kamilė is ook artistiek directeur van het Marijampole Philharmonic in Litouwen, waarmee ze het festival voor professionele kunst ''Kultūros Savaitė'' (''Week van de Cultuur'') oprichtte. Tijdens dit project worden evenementen van verschillende kunsttakken samengebracht, die kunst en cultuur in de moeilijk bereikbare regio's van Marijampole toegankelijk maakt.

Haar concertervaring omvat interessante optredens, waaronder een recital met violist Yury Revich in kasteel Hohenzollern, waar ze speelde voor prins Georg Friedrich en prinses Sophie van Pruisen; haar debuut in het ORF-Radiokulturhaus Wenen, evenals een solo-optreden in één van de meest gerenommeerde zalen van Tokio – de Ginza Yamaha Hall. Daarnaast heeft ze talloze concerten gegeven in de Baltische staten, Japan, Zweden, Denemarken, IJsland, Groenland, Italië, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Frankrijk en Kroatië. Ze is ook actief in kamermuziekverband en speelde met musici als Camilla Nylund, James Rutherford en Steven Mead. De uitvoeringen van deze charmante Litouwse pianiste zitten vol vurige energie, sensuele interpretaties en verfijnde, breekbare pianoklanken.

Het volledige programma

- Woensdag 24 juli, 20u15
Kateryna Shapran (Oekraïne) met werken van L. van Beethoven, F. Schubert en F. Liszt

- Donderdag 25 juli, 20u15
Kamilė Zaveckaitė (Litouwen) met werken van L. van Beethoven, C. Schumann en M.K. Čiurlionis

- Vrijdag 26 juli, 20u15
Hyelim Kim (Zuid-Korea) met werken van F. Schubert, R. Schumann, Fr. Chopin, C. Debussy en M. Ravel

- Woensdag 31 juli, 20u15
Lal Karaalioglu (Turkije) met werken van Fr. Chopin, K. Szymanowski en I.J. Paderewski

- Donderdag 1 augustus, 20u1
Sofiia Mushtai (Oekraïne) met werken van L. van Beethoven, Fr. Chopin en J. Brahms

- Vrijdag 2 augustus, 20u15
Yevhenii Motorenko (Oekraïne) met werken van W.A. Mozart en F. Liszt

Vrij entree
Datum Donderdag 25 juli 2024
Prijs Vrij entree
Aanvang voorstelling 20:15