WO 25 OKT 2023

Margôt Ros Brabantse nachten zijn lang

Een tragikomische avond op de rand van echt gebeurd en absoluut verzonnen. Ik ga voor: hilarisch, schrijnend, sprankelend en soms pijnlijk. Feestvieren, maar dan met een brok in je keel. Ik vertel over familieruzies die totaal uit de hand lopen, de ontmaagding met carnaval, troostende worstenbroodjes en andere kroonjuwelen van Brabant. Ook leuk voor mensen van boven de grote rivieren.

In polonaise komen we langs de markante types en goeie anekdotes uit mijn jeugd en 'ons pa' krijgt van mij de terechte hoofdrol. Ik zing vast ook nog een mooi lied. Misschien zingen we wel met z'n allen.

In Brabantse nachten zijn lang zie je hoe je tot het allerlaatste moment het leven kan vieren – en dat goed sterven echt een kunst is. Het wordt een bonte avond in mijn eentje. Samen met jullie.

 

Actrice, komediemaker, schrijfster en regisseuse Margôt Ros maakt met Brabantse nachten zijn lang haar eerste solovoorstelling. Eerder maakte ze met Maike Meijer Toren C (tv), speelde ze in De vloer op en schreef ze samen met Jeroen Kleijne de boeken Hersenschorsing en Zeg maar Agaath.

 

teksten & spel: Margôt Ros
regie & tekstbijdragen: Geert Lageveen
toneelbeeld: Marlies Schot 
muziek: Levi Manner 
bijdrage liedtekst: Jeroen Kleijne
coproductie Parktheater Eindhoven & Bunker Theaterzaken

Tickets kopen
Datum Woensdag 25 oktober 2023
Prijs (regulier) € 20,00
Prijs (vriendenpas kaartsoort) € 18,00
Aanvang voorstelling 20:15